Antena Meniu Search
x

Sânge pe străzile din Rio! Un diplomat rus l-a împuşcat mortal pe individul care l-a ameninţat cu pistolul

Un important diplomat al Consulatului Rusiei l-a împuşcat mortal pe individul care l-a ameninţat cu pistolul cerându-i ceasul de la mână, pe o importantă arteră din Rio de Janeiro, la doar câţiva paşi de parcul olimpic.

Un important diplomat al Consulatului Rusiei l-a împuşcat mortal pe individul care l-a ameninţat cu pistolul cerându-i ceasul de la mână, pe o importantă arteră din Rio de Janeiro, la doar câţiva paşi de parcul olimpic.

Marcos Cesar Feres Braga, avocat brazilian, vice-consul în cadrul Consulatului Rusiei din Rio şi practicant de arte marţiale, s-a încăierat cu atacatorul care l-a ameninţat cu o armă, a spart geamul BMW-ului X6 la volanul căruia se afla diplomatul şi i-a cerut să-şi scoată ceasul de la mână. Braga a reuşit să-l dezarmeze şi să tragă cu arma ajunsă în posesia lui mai multe focuri, omorându-l pe loc pe atacator, conform anchetei derulate de poliţia locală şi preluate de cotidianul brazian Glob.

Potrivit Daily Mail, Braga este practicant de jujitsu (artă marţială japoneză) şi se afla alături de fiica şi soţia sa în momentul producerii teribilului incident.

Agresorul a apărut brusc pe o motocicletă condusă de un complice şi a atacat maşina diplomatului în timp ce acesta aştepta în trafic deblocarea arterei Avenida das Americas, din districtul Barra da Tijuca, traversată de purtătorii torţei olimpice.

Martorii oculari mai spun în chiar momentele împuşcăturilor mai mulţi ciclişti olimpici din Slovenia treceau prin în zonă şi că trupul neînsufleţit al atacatorului a zăcut pe caldarâm mai mult ore, până ce anchetatorii au finalizat strângerea de probe, timp în care mai multe delegaţii olimpice au trecut la câţiva metri de locul omorului.

Deşi presa braziliană a dedicat spaţii ample sângeroasei altercaţii, Rusia prezintă situaţia complet diferit, susţinând că niciun diplomat al său nu a fost implicat în vreun incident armat soldat cu decesul unei persoane.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Rusiei la Brasilia, “niciun reprezentant al Consulatului general din Rio de Janeiro nu a fost implicat în vreo tentativă de atac provocând moartea suspectului. Dar nu excludem posibilitatea ca respectivul individ să se fi prezentat, în mod eronat, ca angajat al consulatului”.

Ambasada mai afirmă că toţi angajaţii diplomatici sunt cetăţeni ruşi “cu nume ruseşti”, “ceea ce nu este cazul” în această situaţie.

Un enorm dispozitiv de securitate format din 85.000 de poliţişti şi militari a fost mobilizat pentru a asigura securitatea celor peste 10.000 de sportivi şi 500.000 de vizitatori aşteptaţi la Jocurile Olimpice care urmează să înceapă oficial vineri la Rio şi care vor dura până în 21 august.

sursa: frip.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Sânge pe străzile din Rio! Un diplomat rus l-a împuşcat mortal pe individul care l-a ameninţat cu pistolul