Antena Meniu Search
x

Șapte oameni au murit după ce au rămas fără alcool și au băut dezinfectant de mâini, în Rusia

Șapte persoane din Rusia au murit după ce au rămas fără băuturi alcoolice, la o petrecere, și au decis să consume dezinfectant de mâini. Tragedia a avut loc în estul îndepărtat al țării.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 22.11.2020, 15:47

substanțe inflamabit
Nenorocirea s-a produs în Tomtor, Siberia - Profimedia Images (imagine ilustrativă)
  • Șapte dintre cei nouă ruși care au băut gel dezinfectant au decedat
  • Din primele informații, substanța avea o concentrație de metanol de 69%

Șapte oameni și-au găsit sfârșitul, iar alți doi sunt în comă, după o petrecere la care au decis să consume dezinfectant de mâini. Rămăseseră fără alcool în toiul distracției și au crezut că substanța va avea același efect ca și spirtoasele.

Primele trei victime au fost o femeie de 41 de ani și doi bărbați, de 27 respectiv 69 de ani. La scurt timp după deces, autoritățile s-au autosesizat și au decis transportul medical de urgență pentru alte șase persoane din Tomtor în Iakutsk, capitala Republicii Saha din Siberia.

În ciuda eforturilor medicilor, alți trei ruși au decedat în cursul zilei de vineri, iar o victimă și-a pierdut viața sâmbătă, pe 21 noiembrie.

"Nouă cazuri de intoxicație cu dezinfectant au fost raportate, dintre care șapte au fost fatale", a spus procurorul de caz, potrivit Mirror Online.

Din primele informații, substanța ingerată conținea 69% metanol. 

Tragedia vine după ce, în luna iunie, alți trei oameni au murit iar un altul a rămas fără vedere din cauza unui "cocktail" cu dezinfectant de mâini, în New Mexico.

Spre deosebire de etanol, care se regăsește în bere, vin sau băuturi spirtoase fabricate corespunzător, metanolul este cu mult mai periculos și poate duce la orbire sau chiar deces dacă este consumat în cantități mari.

Intoxicarea cu metanol debutează cu durere în piept, senzație de greață, hiperventilație și leziuni oculare. În cazuri severe, persoanele care consumă cantități mari suferă leziuni cerebrale și intră în comă.

A fost deschisă o anchetă, iar oficialii din Sănătate au îndemnat populația locală să nu mai bea dezinfectant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Șapte oameni au murit după ce au rămas fără alcool și au băut dezinfectant de mâini, în Rusia