Antena Meniu Search
x

Trei oameni au murit, iar altul a orbit după un „cocktail” cu dezinfectant de mâini, în New Mexico

Trei oameni au murit, iar unul a orbit definitiv după ce au consumat dezinfectant de mâini care conținea metanol, în New Mexico. Alte trei persoane sunt intoxicate și în stare gravă în spital.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.06.2020, 07:49

Trei oameni au murit, iar altul a orbit după ce au băut dezinfectant de mâini
Trei oameni au murit, iar altul a orbit după ce au băut dezinfectant de mâini - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Oficialii federali au descoperit metanol în dezinfectanții de mâini produși de o companie din Mexic.
  • Alte trei persoane sunt în stare gravă la spital, intoxicate cu metanol.

Toate cele șapte persoane ar fi băut dezinfectant de mâini care conținea metanol”, anunță oficiali din Departamentul de Sănătate din New Mexico, care au subliniat că aceste cazuri ”sunt legate de alcoolism”, scrie CNN.

Primele cazuri au început să apară în luna mai, însă autoritățile nu au oferit alte informații despre cele șapte persoane sau orașele în care locuiau.

Oficialii federali au descoperit metanol în dezinfectanții de mâini produși de o companie din Mexic. E neclar deocamdată dacă cele șapte victime au băut acest tip de dezinfectant.

„Dacă considerați că ați băut dezinfectant de mâini vă rugăm să mergeți la medic. Există tratament la intoxicarea cu metanol și cu cât veți fi tratat mai rapid cu atât sunt mai multe șanse de vindecare”, a spus Kathy Kunkel, secretar pe probleme medicale.

Dezinfectantul de mâini era interzis în majoritatea închisorilor înainte de pandemie, deoarece deținuții îl puteau bea sau să incendieze diverse lucruri. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a stabilit însă ca, pe perioada pandemiei, acesta să fie folosit pentru a combate COVID-19.

Expunerea la cantități semnificative de metanol poate provoca amețeală, stare de vomă, dureri de cap, vedere încețoșată, orbire definitivă, convulsii, comă, leziuni permanente ale sistemului nervos și în unele cazuri chiar moartea.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Trei oameni au murit, iar altul a orbit după un „cocktail” cu dezinfectant de mâini, în New Mexico