Antena Meniu Search
x

Sărbători cu măsuri sporite de securitate la Berlin, unde anul trecut a avut loc un atentat, la Târgul de Crăciun

"Vigilenţa" a fost cuvântul de ordine la deschiderea sezonului sărbătorilor de iarnă la Berlin.

Vezi și

"Vigilenţa" a fost cuvântul de ordine la deschiderea sezonului sărbătorilor de iarnă la Berlin. Alături de brazii împodobiţi şi căsuţele în care se vând produse tradiţionale, au fost amplasate bariere de beton. Iar poliţiştii patrulează încontinuu pe toate străzile din jurul Târgului de Crăciun din capitala Germaniei. 

Pe lângă paharele de vin fiert şi mâncarea tradiţională, vizitatorii Târgului de Crăciun din Berlin au fost întâmpinaţi anul acesta de un număr mare de poliţişti. Nivelul de securitate a fost ridicat, iar foarte vizibile sunt barierele din beton amplasate în jurul târgului.

Pentru a nu strica atmosfera festivă, autorităţile din alte oraşe germane au împodobit şi barierele de securitate. 

Un atentat ca cel de anul trecut, când un simpatizant ISIS a intrat cu un camion în mulţimea adunată la târgul de Crăciun, este puţin probabil, spun autorităţile locale. 12 oameni şi-au pierdut atunci viaţa. Gruparea teroristă Statul Islamic şi-a îndemnat însă din nou adepţii să ţintească locurile frecventate de turişti, în perioada sărbătorilor. 

Peste un milion de oameni sunt aşteptaţi, anul acesta, la târgul de Crăciun din Berlin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Sărbători cu măsuri sporite de securitate la Berlin, unde anul trecut a avut loc un atentat, la Târgul de Crăciun