Antena Meniu Search
x

Șase morți în Mexic după un cutremur cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter

Cel puţin şase oameni au murit în urma unui cutremur puternic produs ieri seară în sudul Mexicului. Seismul cu magnitudinea 7.4 pe scara Richter a fost resimţit inclusiv în capitală, la sute de kilometri depărtare de epicentru.

de Redactia Observator

la 24.06.2020, 15:29

Vezi și
  • Peste 30 de clădiri din capitală au suferit avarii.
  • Cutremurul a fost urmat de peste 140 de replici.

Zeci de clădiri au fost avariate iar mai multe drumuri au fost blocate din cauza unor aluncări de teren. Între timp, cea mai mare rafinărie din Mexic şi-a întrerupt activitatea din cauza unui incendiu puternic.

Epicentrul seismului s-a situat în apropiere de ţărmul Oceanului Pacific. La primele semne ale cutremurului, oamenii s-au grăbit să iasă din case. Dar nu s-au simţit în siguranţă nici pe străzi, deoarece clădirile se mişcau vizibil iar sub picioarele lor pământul continua să vibreze. 

La sute de kilometri distanţă, în capitala Mexicului, sistemul de avertizare seismică le-a permis localnicilor să evacueze clădirile înainte de a resimţi cutremurul. Mişcările seismice au fost atât de ample încât apa din bazine şi piscine s-a revărsat, uneori dând naştere la adevărate cascade. Peste 30 de clădiri din capitală au suferit avarii.

Atât victimele cât şi cele mai mari pagube s-au înregistrat în sudul ţării, în apropierea epicentrului. Printre cei ce şi-au pierdut viaţa se numără un bărbat de 94 de ani, strivit de un zid doborât. O altă victimă este un muncitor de la o mare rafinărie, unde s-a declanşat un incendiu. 

Au fost avariate zeci de clădiri între care o clinică şi câteva vechi biserici, dintre care una este în pericol să se prăbuşească.

Cutremurul a fost urmat de peste 140 de replici, majoritatea de mică amploare. A fost emisă şi o alertă de tsunami dar fenomenul nu s-a produs. Mexicul se află la intersecţia mai multor plăci tectonice iar seismele sunt frecvente. În urmă cu trei ani, peste 350 de oameni au murit într-un cutremur cu magnitudine mai redusă decât cel de acum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Șase morți în Mexic după un cutremur cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter