Antena Meniu Search
x

Şase români arestaţi în Spania, după un incendiu în care au murit 3 oameni şi 30 au fost răniţi

Şase români au fost arestaţi în Spania, după un incendiu în care au murit 3 oameni şi 30 au fost răniţi. Patru bărbaţi şi două femei sunt acuzaţi de producerea involuntară a dezastrului şi omucidere prin neglijenţă.

Patru români şi doupă românce, arestaţi
Trei oameni au murit în incendiu - La Verdad

Şase români au fost arestaţi în Spania, după un incendiu în care au murit 3 oameni şi 30 au fost răniţi. Patru bărbaţi şi două femei sunt acuzaţi de producerea involuntară a dezastrului şi omucidere prin neglijenţă.

Incendiul a distrus o mare parte dintr-un bloc din cartierul Sant Roc, din Badalona, pe 5 ianuarie. Trei oameni au murit, alţi 30 au necesitat îngrijiri medicale, cinci dintre ei fiind încă în spital.

O familie de români, tată, 51 de ani, mamă, 49 de ani, fiu, 22 de ani şi iubita lui, 22 de ani, copii lor minori plus alţi doi români adulţi locuiau în apartamentul de la etajul unu al blocului, apartament în care s-a declanşat incendiul. Conform datelor furnizate de poliţie, familia de români locuia acolo de 14 ani, ilegal.

Poliţia i-a acuzat pe cei patru bărbaţi şi două femei care ocupau apartamentul de omucidere prin neglijenţă, rănire prin neglijenţă, distrugere, fraudă de electricitate şi ocupare abuzivă a unei proprietăţi. S-a stabilit, de asemenea, că românii se alimentau ilegalcu electricitate.

"Focul a început în panoul electric de la etajul 1 al clădirii din cauza consumului excesiv", a explicat Mossos (poliţia catalană) într-un comunicat de presă. Și aadăugat că din caseta cu siguranţe "elementele de protecție și de control al puterii au fost manipulate, ceea ce a cauzat o supraîncălzire a rețelei".

Pe 10 și 11 ianuarie, agenții au reținut cele șase persoane care ocupaseră apartamentul, toate provenind din România. Sâmbătă, trei bărbați au fost duşi la tribunal, care i-a eliberat sub control judiciar. Celelalte trei persoane încă așteaptă să fie chemate în fața judecătorului, fiind în arest.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Şase români arestaţi în Spania, după un incendiu în care au murit 3 oameni şi 30 au fost răniţi