Antena Meniu Search
x

Foto Sătul de războiul din Ucraina, un pilot polonez a scris "Faceți bere, nu război" cu avionul pe cer

"Faceți bere, nu război". Este mesajul simplu, dar puternic, transmis de un pilot polonez. Și nu oricum. Aviatorul a scris cuvintele în engleză pe cer, cu avionul său Tecnam P2008 JC, în zona orașului Poznan. Toată operațiunea a durat circa patru ore, transmit cei de la Flight Radar 24.

de Redactia Observator

la 17.05.2022, 15:52

mesaj scris cu avionul pe cer de un pilot polonez
Sătul de războiul din Ucraina, un pilot polonez a scris "Faceți bere, nu război" cu avionul pe cer - flightradar24.com

De obicei piloții au posibilitatea de a programa ruta în prealabil, folosind instrumente digitale de planificare a zborului, și nu este exclus ca pilotul polonez să fi avut de fapt un zbor foarte liniștit și relaxat. Asta deși nu e tocmai ușor să scrii mesaje cu avionul în aer, în special dacă nu ești acrobat și pe distanțe atât de mari. De altfel, aviatorul a fost aproape de a atinge spațiul aerian al Germaniei, ceea ce înseamnă că a zburat peste 100 de kilometri spre vest, iar apoi spre est, cu deja faimosul mesaj.

Pe măsură ce transponderele ADS-B au devenit standard în toată lumea și căile de zbor sunt vizibile în timp real, piloții au făcut un obicei din a se înălța la cer pentru a desena sau a scrie tot felul de lucruri. Cele mai populare sunt inimile și brazii de Crăciun, dar și mesajele scrise sunt frecvente. Pe aeronavele mai mici, cum ar fi Tecnam P2008 JC, piloții își fac adesea orele de zbor pentru noi certificări sau câștigă competențe cu un anumit tip de zbor. În loc să zboare în cerc sau să traverseze țara, un pilot își poate crește abilitățile scriind ceva pe cer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Sătul de războiul din Ucraina, un pilot polonez a scris "Faceți bere, nu război" cu avionul pe cer