Antena Meniu Search
x

Scandal colosal în SUA! Donald Trump, acuzat că a divulgat informații secrete Rusiei!

Un uriaș scandal a izbucnit în Statele Unite, în urma informației că Donald Trump a divulgat informații strict secrete Rusiei. Potrivit Washington Post, s-a întâmplat la întâlnirea de la Casa Albă, dintre Trump, ministrul de externe rus și ambasadorul acestei țări în Statele Unite.

Un uriaș scandal a izbucnit în Statele Unite, în urma informației că Donald Trump a divulgat informații strict secrete Rusiei. Potrivit Washington Post, s-a întâmplat la întâlnirea de la Casa Albă, dintre Trump, ministrul de externe rus și ambasadorul acestei țări în Statele Unite.

Update 5: Republicanul Paul Ryan, șeful Camerei Reprezentanților, a declarat că speră într-o explicație completă a faptelor, din partea administrației Trump. Un alt republican din Congres, senatorul Bob Corker, a spus că lipsa de disciplină de la Casa Albă provoacă haos.

Update 4: Consilierul pe probleme de Securitate Națională al Președintelui SUA, H.R. McMaster, neagă informațiile apărute în Washington Post. ”Știrea apărută în această seară, așa cum a fost publicată... este falsă! Am fost în Biroul Oval. Nu s-a întâmplat așa ceva!”, a declarat H.R. McMaster într-o conferință de presă, la Casa Albă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Update 3: Casa Albă va ține o conferință de presă de urgență, care nu era în programul zilei. Conferința are loc în urma dezvăluirilor-șoc din Washington Post.

Update 2: Ziarul New York Times și agenția Reuters, citând surse oficiale de la Casa Albă, confirmă informațiile publicate de Washington Post.

Update 1: Dina Powell, consilier de rang înalt la Casa Albă, dezminte acuzațiile apărute în Washington Post și spune că Donald Trump nu a divulgat rușilor secrete, ci a discutat cu Ministrul de Externe Lavrov despre amenințările comune cu care se confruntă SUA și Rusia.

Washington Post vine cu o dezvăluire-șoc, în care susține că Președintele SUA a divulgat informațiile secrete la întâlnirea din 10 mai. Atunci, i-a primit în Biroul Oval al Casei Albe pe Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov și pe Ambasadorul Rusiei la Washington, Serghei Kislyak.

Conform Washington Post, furnizând aceste secrete, Trump a pus în pericol situația unei surse de maximă importanță, pe care serviciile secrete o au în Statul Islamic.  Ziarul mai spune că secretele au fost furnizate americanilor de către ”un partener”, printr-un acord de schimb de informații. Erau considerate atât de importante, încât nu au fost împărtășite de America nici aliaților și erau drastic restricționate chiar și în cadrul administrației SUA.

În plus, ”partenerul” nu și-ar fi dat acordul ca SUA să dea aceste secrete rușilor. Washington Post citează oficiali care spun că, prin decizia sa, Trump riscă să arunce în aer cooperarea cu un aliat care are acces la structurile interne ale ISIS. După întâlnirea din Biroul Oval, mai mulți oficiali de top ai Casei Albe au încercat să ia măsuri pentru a reduce efectele gafei comise de Donald Trump, punând în gardă CIA și Agenția Națională de Securitate (NSA) cu privire la cele întâmplate.

Trump a dezvăluit mai multe informații ambasadorului rus decât am furnizat aliaților noștri, a spus un oficial american, citat de Washington Post.

Scandalul izbucnește într-un moment în care Donald Trump și mai mulți colaboratori ai săi se confruntă cu o serie de acuzații legate de Rusia. Săptămâna trecută, chiar cu o zi înainte de întâlnirea din Biroul Oval, Trump la demis pe Directorul FBI, James Comey. Trump a luat decizia chiar în timp ce FBI investiga posibilele legături dintre Rusia și campania sa prezidențială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Scandal colosal în SUA! Donald Trump, acuzat că a divulgat informații secrete Rusiei!