Antena Meniu Search
x

Scandal diplomatic de proporții între China și SUA… pentru o dronă. A intervenit și Donald Trump, dar s-a cam făcut de râs

De 2 zile, relațiile dintre SUA și China sunt tensionate din cauza unui incident produs în Marea Chinei de Sud. Situația s-a agrava după ce o navă chineză a capturat o dronă subacvatică americană.

De 2 zile, relațiile dintre SUA și China sunt tensionate din cauza unui incident produs în Marea Chinei de Sud. Situația s-a agrava după ce o navă chineză a capturat o dronă subacvatică americană.

Chinezii au provocat furie în America, după ce au capturat o dronă subacvatică în Marea Chinei de Sud. Pentagonul spune că incidentul a avut loc în apele internaționale, în apropiere de Filipine și că marina chineză nu avea niciun drept să ia un bun al statului american.

Oficialii militari de la Washington susțin că drona subacvatică era dirijată de o navă civilă, USNS Bowditch, care aparţine de marina militară a SUA şi care ar fi fost într-o misiune ştiinţifică. Drona subacvatică a fost capturată de o navă militară chineză care, în ciuda apelurilor lansate de echipajul american de pe USNS Bowditch, nu a răspuns.

Incidentul a produs un val de nemulțumire la Washington. Americanii au înaintat și o notă de protest chinezilor, cerând returnarea dronei. Pe Twitter, Președintele ales, Donald Trump, a avut o reacție vehementă față de chinezi:

Pe acelaşi subiect

“China a furat Statelor Unite o dronă științifică aflată în apele internaționale – au smuls-o din apă și au dus-o în China, într-un act fără precedent”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Donald Trump a reușit și să amuze presa americană pentru că, initial, a scris greșit mesajul de pe Twitter, spunând că e ”un act neprezidențiabil”. Ulterior a corectat, precizând că e un act ”fără precedent”.

După 48 de ore de agitație, se pare că Beijingul s-a răzgândit. Oficialii militari de la Pentagon au anunțat că au reușit să ajungă la o înțelegere cu omologii chinezi, pentru returnarea dronei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Scandal diplomatic de proporții între China și SUA… pentru o dronă. A intervenit și Donald Trump, dar s-a cam făcut de râs