Antena Meniu Search
x

Scandalul uriaş Facebook a luat sfârşit! Decizie finală cu privire la compania Cambridge Analytica

Cambridge Analytica se închide, a recunoscut un oficial al acestei firme de consultanţă aflate în centrul scandalului privind confidenţialitatea datelor personale ale utilizatorilor Facebook, potrivit ziarului Wall Street Journal, preluat de Reuters.

Cambridge Analytica se închide, a recunoscut un oficial al acestei firme de consultanţă aflate în centrul scandalului privind confidenţialitatea datelor personale ale utilizatorilor Facebook, potrivit ziarului Wall Street Journal, preluat de Reuters. Ştirea este confirmată de Nigel Oakes, fondator al SCL Group, din care face parte şi Cambridge Analytica.

   Wall Street Journal nu dezvăluie sursa din care a obţinut iniţial informaţia. Cotidianul susţine că decizia de a închide atât SCL Group, cât şi subsidiara Cambridge Analytica a fost luată deoarece ambele îşi pierdeau clientela şi se confruntau cu cheltuieli judiciare în creştere, în urma anchetei legate de relaţia lor cu Facebook.

   Cambridge Analytica este implicată în utilizarea necorespunzătoare a datelor despre 87 de milioane de persoane din reţeaua Facebook, în cadrul campaniei electorale din 2016 a preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump. 

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Scandalul uriaş Facebook a luat sfârşit! Decizie finală cu privire la compania Cambridge Analytica