Antena Meniu Search
x

Scandal uriaş în lumea fotbalului

Şase oficiali FIFA au ajuns în arestul poliţiei şi riscă să fie extrădaţi în Statele Unite sub acuzaţii de corupţie. Valul de arestări s-a declanşat azi de dimineaţă, la un hotel de lux din Zurich

Vezi și

Şase oficiali FIFA au ajuns în arestul poliţiei şi riscă să fie extrădaţi în Statele Unite sub acuzaţii de corupţie. Valul de arestări s-a declanşat azi de dimineaţă, la un hotel de lux din Zurich

Operaţiunea are loc cu doar două zile înainte de alegerea unui nou preşedinte al FIFA. Printre cei arestaţi ar fi şi doi vicepreşedinţi, spune presa elveţiană care citează surse din anchetă. Poliţişti în civil au descins dis de dimineaţă în hotelul de cinci stele din Zurich. Fără maşini cu însemne oficiale şi. cu maximă discreţie. Au mers la recepţie şi de acolo au urcat în camerele câtorva dintre oficialii care veniseră în Elveţia pentru cea mai importantă reuniune FIFA din ultimii ani.

Se pare că un înalt oficial din lumea fotbalului a fost urcat de poliţie într-o maşină fără însemne. Oficialul a venit pe o ieşire laterală, iar un cearşaf a fost folosit pentru a-i proteja identitatea. Iar scena s-a repetat de câteva ori în cursul dimineţii. Arestările fac parte dintr-o amplă operaţiune a FBI, care durează de aproximativ doi ani.

Şase oficiali din fotbal au fost arestaţi şi sunt în custodia poliţiei, urmând, probabil, să fie extrădaţi în Statele Unite, în urma unor acuzaţii de corupţie.

Identităţile celor şase persoane care au schimbat camera de la hotelul de lux pe arestul Poliţiei din Zurich nu au fost încă făcute publice. Reţinerile au loc cu două zile înainte de alegerile pentru funcţia de preşedinte al FIFA. Organizaţia a ţinut neapărat să facă o conferinţă de presă în care a lămurit unele chestiuni. Dar nu a dat detalii despre identitatea sau numărul persoanelor reţinute.

FIFA a iniţiat acest proces pe 18 noiembrie, anul trecut. FIFA a înaintat o plângere penală către Procurorul General după cum ştiţi. Şi a avut legătură cu atribuirea Cupelor Mondiale din 2018 şi 2022.

Oficiul Federal de Justiţie din Ţara Cantoanelor a transmis că persoanele reţinute sunt cercetate pentru luare de mită şi alte foloase. Acţiunile lor ilegale datează de la începutul anilor 90 şi până în prezent şi ar avea legătură cu organizarea unor turnee de fotbal în America Latină. Prejudiciul depăşeşte 100 de milioane de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Scandal uriaş în lumea fotbalului