Antena Meniu Search
x

SCANDALUL United Airlines: Pasagerul care a fost scos cu forţa dintr-un avion al companiei a ajuns la o înţelegere cu firma americană (VIDEO)

După ce a acţionat în instanţă United Airlines, ca urmare a incidentului petrecut săptămâna trecută, la Chicago, medicul David Dao a ajuns la o înţelegere cu compania americană, avocaţii acestuia nedorind însă să anunţe valoarea acesteia, scrie CNN.

După ce a acţionat în instanţă United Airlines, ca urmare a incidentului petrecut săptămâna trecută, la Chicago, medicul David Dao a ajuns la o înţelegere cu compania americană, avocaţii acestuia nedorind însă să anunţe valoarea acesteia, scrie CNN.

Avocaţii medicului nu au dorit să precizeze termenii financiari ai înţelegerii, dar au avut cuvinte de laudă la adresa directorului executiv al United Airlines, Oscar Munoz.

"Domnul Munoz a spus că va rezolva această problemă şi asta a făcut. În plus, United şi-a asumat responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat, fără a da vina pe alţii, inclusiv primăria din Chicago", a declarat avocatul Thomas Demetrio.

Medicul David Dao a fost târât de personalul de securitate de pe scaunul din avion şi pe culoarul dintre scaune dintr-un avion rămas fără locuri libere, după ce a refuzat să iasă de bună voie. Bărbatul a suferit o fractură nazală, numeroase contuzii şi şi-a pierdut doi dinţi în urma acestui incident. 

Pe acelaşi subiect

Imaginile îl arată pe Dao însângerat şi cu hainele în dezordine, revenind în cabină spunând ”Omorâţi-mă. Omorâţi-mă. Trebuie să merg acasă”.

După o primă poziţie fermă, în care le cerea angajaţilor să respecte în continuare protocoalele, directorul Executiv Oscar Munoz şi-a schimbat complet poziţia, ca urmare a efectelor dezastruoase asupra imaginii companiei, şi şi-a cerut scuze pentru incidentul ”cu adevărat oribil” în care Dao a fost târât în mod violent din avionul suprarezervat, pentru a face loc angajaţilor companiei, care trebuiau să ajungă de la Chicago la Louisville.

Scandalul a rezonat în întreaga lume, utilizatorii reţelelor sociale din Statele Unite, China şi Vietnam cerând boicotarea celui de-al treilea mare operator aerian american, în funcţie de traficul de pasageri, şi oprirea practicii de suprarezervare a locurilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » SCANDALUL United Airlines: Pasagerul care a fost scos cu forţa dintr-un avion al companiei a ajuns la o înţelegere cu firma americană (VIDEO)