Antena Meniu Search
x

Video Scenariul de care ucrainenii se tem cel mai tare. Cum se antrenează civilii alături de trupele speciale și cele de poliție

Ucraina se pregăteşte de atacul ruşilor. Militari din trupele speciale, gărzi patriotice şi poliţişti au simulat scenarii ale luptei urbane în oraşul părăsit Cernobâl. În ţările Baltice, au fost desfăşurate noi trupe NATO. În Polonia au ajuns primii soldaţi americani iar România se pregăteşte de sosirea a o mie de militari din Statele Unite ale Americii peste câteva zile.

de Redactia Observator

la 05.02.2022, 21:21

Vezi și

Imaginile sunt filmate chiar în Cernobîl, un oraş în mod normal pustiu. Militarii ucraineni se antrenează cu muniţie de manevră. Simulează lupte de gherilă. Este exact scenariul de care ucrainenii se feresc cel mai tare. Atacuri din interior, ocuparea unor clădiri cheie sau invazia unor oraşe importante din sud estul ţării, precum Mariupol sau Odessa.

Românii din Ucraina se tem şi ei de o nouă ofensivă rusească. 

Marin Gherman: Observăm un număr tot mai mare de oameni care se gândesc să se retragă, să fugă din Ucraina. Dacă vor începe acțiuni militare de anvergură în Ucraina, România se poate trezi cu mulţi refugiaţi, inclusiv din zona Cernăuţi. 

Civilii se antrenează pentru o eventuală invazie rusească

Pe acelaşi subiect

Alături de trupele speciale, cele de poliţie sau gărzile guvernamentale, simpli civili învaţă să răspundă armat în faţa unei eventuale invazii a ruşilor. Cursurile sunt ţinute de instructori americani sosiţi în Ucraina în urmă cu câteva săptămâni. Oamenii folosesc arme de lemn şi simulează apărarea oraşului în care trăiesc. 

Justin Dee, membru al Legiunii GeorgieneObiectivul principal este să antrenăm civilii din Kiev. M-au impresionat prin curajul lor, coeziune şi dorinţa lor de a lupta.

În timp ce Ucraina se pregăteşte de atacul Rusiei, alte ţări primesc deja primele ajutoare. În Polonia au ajuns deja primii militari şi tehnică de luptă americană. 1700 de soldaţi au fost trimişi aici. Alţi 300 vor sosi în Germania iar 1.000 de soldaţi ai Statelor Unite ajung în câteva zile în România. Fac parte din regimentul de Cavalerie, staţionat acum în bazele militare din Germania. 

În 2015 militari americani ai aceluiaşi regiment de cavalerie au defilat cu vehiculele blindate de la baza de la Mihail Kogălniceanu până la poligonul Cincu, din Braşov. 

Reacția Rusiei

Peste o mie de militari americani sunt prezenţi deja în România la bazele de la Mihail Kogălniceanu, Deveselu şi Câmpia Turzii. Aici sunt staţionate şi drone de atac Reaper, acelaşi tip care l-a ucis pe şeful Gărzilor Revoluţionare din Iran. 

Consolidarea poziţiilor militare din ţările baltice şi sud estul Europei este criticată de Rusia care anunţă noi exerciţíi militare la graniţa cu Ucraina. Serviciile secrete americane vorbesc inclusiv despre un test nuclear planificat de Federaţia Rusă la mijlocul lunii februarie. Informaţia este desminţită de Kremlin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Scenariul de care ucrainenii se tem cel mai tare. Cum se antrenează civilii alături de trupele speciale și cele de poliție