Antena Meniu Search
x

Scene de groază în Kiev: rușii acuzați că trag în civili. Ucrainenii sunt îndemnați să atace dușmanii cu cocktailuri Molotov

Scene de groază în Kiev după atacurile aeriene ale Rusiei. Imaginile filmate pe lumină arată ororile războiului din Ucraina. 

de Redactia Observator

la 26.02.2022, 10:27

Vezi și

O clădire rezidențială de la periferia capitalei Ucrainei a fost lovită de bombardamente joi dimineață. Au fost distruse mai multe etaje. Serviciile de Urgență ucrainene au evacuat 150 de locuitori și au anunțat 8 răniți, dar nicio victimă. Străzile din Kiev erau ciudat de pustii la primele ore ale zilei. Rușii au încercat toată noaptea să intre masiv în capitala Kiev. Mai multe explozii au răsunat în zori la Kiev, în timp ce liderii occidentali programau o întâlnire de urgență, iar președintele Ucrainei a pledat pentru ajutor internațional.

Forțele militare ale Rusiei vizează zeci de ținte civile, a declarat un oficial al Ministerului de Interne al Ucrainei. „Rușii spun că nu lovesc obiecte civile, dar 33 de locuri civile au fost lovite în ultimele 24 de ore”, a declarat Vadym Denysenko pentru Reuters. Forțele ruse s-au apropiat în ultimele ore de capitala Kiev. Au înaintat rapid de pe mai multe fronturi în nordul, estul și sudul Ucrainei la mai bine de 24 de ore de la invazia începută joi, la ora 5 dimineața. Oficialii ucraineni au spus că agenți ruși au intrat deja în oraș, îndemnând localnicii să riposteze cu cocktail-uri Molotov (bombe cu benzină).

Mai multe schimburi de focuri şi explozii s-au auzit vineri într-un district al Kievului. Ministerul Ucrainean al Apărării a anunţat pe Facebook că este vorba despre o operaţune de sabotaj a forţelor ruse efectuată de către un comando de recunoaştere, relatează AFP. Ministerul le-a cerut în acelaşi mesaj civililor din cartier să se înarmeze. ”Cerem cetăţenilor să ne informeze despre mişcări inamice. Faceţi cockteil-uri Molotov. Neutralizaţi ocupatorii!”.

Forţele ucrainene au anunţat vineri dimineaţa lupte duse împotriva unor unităţi de blindate ruseşti în două localităţi, Dîmer şi Ivankiv, situate la 45, respectiv 80 de kilometri nord de Kiev. ”Trupe aeroportate de asalt din cadrul Forţelor armate ucrainene luptă în zonele localităţilor Dîmer şi Ivankiv, unde a sosit un mare număr de blindate inamice”, au anunţat Forţele terestre ucrainene pe Facebook. Potrivit acestui mesaj, înaintarea ”forţelor superioare ale inamicului a fost oprită pe malul râului Teterov. Podul de peste râu a fost distrus”.

Statul major ucrainean a anunţat că deţine controlul aeroportului Militar Antonov de la Gostomel, situat la intrarea în Kiev, unde s-au dat lupte grele joi.”O unitate tactică a forţelor apărării deţine controlul la aerodromul de la Gostomel, în care trupe aeropurtate ruse au pătruns ieri (joi)”, anunţă statul major tot pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Scene de groază în Kiev: rușii acuzați că trag în civili. Ucrainenii sunt îndemnați să atace dușmanii cu cocktailuri Molotov