Antena Meniu Search
x

Explozii puternice în Kiev, bloc distrus în bombardamente: „Putin, vrem să te vedem măcelărit ca un animal”. VIDEO

O nouă noapte de război a zguduit Ucraina. Sirenele au sunat din nou la Kiev în această dimineață, când s-au produs mai multe explozii. Atacurile aeriene rusești au lovit cartierul Pozniake din capitala ucraineană, o zonă dens populată, potrivit BBC. 

de Redactia Observator

la 25.02.2022, 10:31

Vezi și

La Kiev s-au auzit mai multe explozii puternice. Potrivit autorităţilor, a fost vorba de un atac cu rachete balistice sau de croazieră din care una a fost interceptată de apărarea antiaeriană.

Unul dintre numeroasele blocuri turn din cartierul din Kiev a luat foc iar ferestrele au sărit în aer. Pompierii au reușit să stingă flăcările, în timp ce exploziile continuau să zguduie orașul. Cel puțin opt persoane au fost rănite în Pozniake. „Putin, vrem să te vedem măcelărit ca un animal”, a țipat un localnic, citat de BBC. 

La ora 7 s-a ridicat interdicția de circulație de peste noapte, dar nimeni nu a putut dormi în Kiev. Oamenii râd de promisiunea mincinoasă a Kremlinului că civilii nu au de ce să se teamă de ceea ce Putin susține că este o operațiune specială care vizează exclusiv armata ucraineană.

Yurii Zhyhanov locuia la etajul 5 al uneia dintre clădirile afectate de atacurile rusești. Acesta a povestit pentru AP că o rachetă a lovit clădirea la ora 4 dimineața. „Pe la 4-5 dimineața mama țipa „trezește-te”, „trezește-te”. M-am trezit în praf, cu țipete, alarme de la mașini. Nu știu dacă a fost bombardament sau lansator de rachete. În panică și fum, foc, ne-am luat bagajele și am plecat din casă."

Pe acelaşi subiect

Serviciul de Urgență ucrainean a evacuat 150 de locuitori și a raportat 8 răniți, dar niciun deces. Rusia a susținut că nu vizează infrastructura urbană sau civilă, dar Zhyannov spune că asta arată că rușii mint. „Acesta nu este obiectul militar”, a spus el. „Dacă vrei să ataci obiecte militare sau personal militar, atacă personalul militar. Acesta este tot ce pot spune”.

Rusia intenţionează să încercuiască şi să ţină sub ameninţare capitala Ucrainei, Kiev, afirmă secretarul de stat american. Potrivit ultimelor informaţii, tancurile ruseşti ar fi ajuns până în apropierea capitalei, la doar 30 de km de Kiev. Obiectivul armatei ruse este, pur şi simplu, de a "decapita" guvernul ucrainean, potrivit unor surse de la Washington. Preşedintele Zelenski a dezvăluit că la Kiev s-au infiltrat sabotori cu misiunea de a-l elimina, dar a subliniat că nu va părăsi capitala.  El a anunţat şi bilanţul victimelor ucrainene, după 24 de ore de conflict: 137 morţi şi 316 răniţi.

Sursă foto: Twitter @OSINT_Ukraine / Profimedia

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Explozii puternice în Kiev, bloc distrus în bombardamente: „Putin, vrem să te vedem măcelărit ca un animal”. VIDEO