Antena Meniu Search
x

Rusia declară deschis că războiul din Ucraina este un război cu Occidentul - presa ucraineană

Serghei Kirienko, adjunct al șefului de personal al Administrației Prezidențiale din Federația Rusă și fost premier a vorbit despre războiul început de țara sa în Ucraina. El a ținut să sublinieze că, în realitate, Kremlinul se confruntă cu Occidentul care operează prin ucraineni, relatează publicația ucraineană Pravda, citând agenția RIA Novosti.

de Adrian Popovici

la 20.05.2022, 18:05

Serghei Kirienko este un apropiat al lui Vladimir Putin și fost premier al Rusiei
Serghei Kirienko susține că războiul din Ucraina se poartă împotriva Occidentului. - Profimedia

"În egală măsură, înțelegem că nu Ucraina luptă cu Rusia în operațiunea specială de pe teritoriul Ucrainei. Mai degrabă, Occidentul unit luptă împotriva noastră pe teritoriul ucrainean prin mâinile ucrainenilor", a declarat Serghei Kirienko

Publicația ucraineană subliniază că mass-media din Rusia a fost instruită să atragă atenția publicului rus asupra faptului că armata țării se luptă cu Uniunea Europeană și NATO. Această informație este confirmată de serviciile de informații ale Ucrainei.

Putin a ordonat presei din Rusia să spună populației că se luptă cu UE și NATO în Ucraina

"Deși are numeroase avantaje în ceea ce privește efectivele și echipamentul, armata țării de ocupație suferă pierderi catastrofale și înfrângeri din partea apărătorilor Ucrainei. Pentru a schimba percepția rușilor despre „invincibilitatea” armatei și pentru a pregăti societatea pentru o posibilă înfrângere, mass-media rusă a fost obligată să vorbească despre războiul ruso-ucrainean ca o confruntare armată între Federația Rusă și toate țările Uniunii Europene și NATO. Potrivit strategilor politici de la Kremlin, acest lucru va diminua rușinea de a pierde în fața unui adversar mai puternic", au transmis oficialii ucraineni.

Pe acelaşi subiect

În urmă cu câteva zile, Serghei Lavrov a avut un discurs similar celui ținut de Serghei Kirienko, susținând că în acest moment, Rusia este ținta "unui război hibrid total" din partea Occidentului, într-o încercare de a schimba percepția asupra țării sale din agresor în victimă. În plus, ministrul de externe a ținut să sublinieze că rușii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a evita o confruntare directă.

"Întreg occidentul a declarat război hibrid total asupra noastră și este greu de prezis cât timp va dura toată această situație, dar este clar că consecințele vor fi resimțite de toată lumea, fără excepție", a spus Serghei Lavrov"Am făcut totul pentru a evita o ciocnire directă - dar acum că provocarea a fost lansată, desigur că o acceptăm. Nu suntem străini de sancțiuni: au fost prezente mereu într-o formă sau alta".

Și colonelul în retragere, Mihail Khodarenok, a spus la televiziunea rusă în această săptămână că există o coaliţie de 42 de state împotriva Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Rusia declară deschis că războiul din Ucraina este un război cu Occidentul - presa ucraineană