Antena Meniu Search
x
LIVE

Cei mai talentaţi sculptori în nisip din lume s-au reunit, anul acesta, în Danemarca

Cei mai talentaţi sculptori din lume s-au reunit, anul acesta, în Danemarca! Acolo au ridicat zeci de sculpturi din nisip sub formă de roboţi. Atracţia principală este însă un zid imens, plin de ilustraţii. Festivalul este organizat anual din 2002, iar de fiecare dată atrage mii de vizitatori.

De Redactia Observator la 25.10.2019, 17:35
Vezi și

Cei mai talentaţi sculptori din lume s-au reunit, anul acesta, în Danemarca! Acolo au ridicat zeci de sculpturi din nisip sub formă de roboţi. Atracţia principală este însă un zid imens, plin de ilustraţii. Festivalul este organizat anual din 2002, iar de fiecare dată atrage zeci de mii de vizitatori.

Un zid din nisip înalt de şapte metri şi lung de 200 de metri, sub formă de potcoavă. Este una dintre sculpturile care pot fi admirate în oraşul Sondervig de pe coasta de vest a Danemarcei.  

Ajuns la ediţia cu numărul 17, festivalul a atras în acest an 120.000 de vizitatori. Cei mai mulţi turişti străini sunt din Germania şi Norvegia. 

Sculpturile sub formă de roboţi au fost tema principală a ediţiei de anul acesta. Misiunea a fost cu atât mai dificilă cu cât artiştii au avut la dispoziţie doar zece zile pentru a ridica monumentele din nisip. 

Au muncit din greu pentru a obţine rezultatul dorit şi nici măcar ploile sau vântul puternic nu i-au oprit. În total, 40 de sculptori din toate colţurile lumii au luat parte la noua ediţie. 

Tarja Matikainen, sculptor: Este unul din cele mai mari evenimente de sculpturi în nisip din lume şi cred că este ceva unic. Este singurul astfel de eveniment unde artiştii au libertate completă 

Organizatorii pun anual la dipoziţia sculptorilor mii de tone de nisip. Temele diferă, însă, de la an la an. Anul viitor, tema va fi Evul Mediu. Festivalul se deschide publicului pe 24 mai şi se întinde pe întreaga durată a verii. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cei mai talentaţi sculptori în nisip din lume s-au reunit, anul acesta, în Danemarca