Antena Meniu Search
x

Se pregăteşte de un nou RĂZBOI? Rusia a trimis trupe antitero în Transnistria şi a început o militarizare intensă în Crimeea

Moscova a trimis trupe ruseşti pentru a se alătura celor separatiste proruse din regiunea moldoveană Transnistria în vederea efectuării unor exerciţii, a doua oară luna aceasta. În ultimele zile, Rusia a început o militarizare intensă a Crimeii ocupate, unde şi-a sporit în ultimul timp capacităţile militare.

Moscova a trimis trupe ruseşti pentru a se alătura celor separatiste proruse din regiunea moldoveană Transnistria în vederea efectuării unor exerciţii, a doua oară luna aceasta. În ultimele zile, Rusia a început o militarizare intensă a Crimeii ocupate, unde şi-a sporit în ultimul timp capacităţile militare.

Potrivit The Associated Press, unităţi speciale au luat parte la exerciţii antitero la sud de Tiraspol, iar locuitorii din zonă au fost avertizaţi în legătură cu simulări sau situaţii reale în cadrul acestor exerciţii.

Chişinăul a criticat primul exerciţiu din această lună, însă nu a reacţionat imediat la cel de al doilea.

Regiunea separatistă moldoveană Transnistria s-a despărţit de Chişinău în anii "90, evocând o unire a Republicii Moldova cu România.

Rusia se ocupă de militarizarea intensă a Crimeii ocupate, unde şi-a sporit în ultimul timp capacităţile militare, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Direcţiei principale de informaţii a armatei ucrainene, Vadimi Skibiţki, într-o intervenţie la postul de televiziune Kanal5, citat de portalul ucrainean Rbc.

'Are loc o militarizare intensă a Crimeii ocupate, unde sunt desfăşurate noi sisteme de armament şi tehnică militară, iar toate acestea se fac cu unicul scop de a transforma întreaga Crimee într-o bază militară. La ora actuală, pericolul major pentru Ucraina este reprezentat de instalarea celor mai noi dispozitive capabile să transporte arme nucleare, aceasta în primul rând. În al doilea rând, a crescut numărul de submarine, fregate, corvete cu rachete, care pot utiliza cel mai recent tip de rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune Kalibr', a afirmat responsabilul ucrainean.

În plus, mai spune el, Rusia şi-a crescut numărul de avioane de luptă comasate pe teritoriul Crimeii, de unde acestea ar putea să vizeze orice punct de pe teritoriul Ucrainei.

Referindu-se la echipamentele ruse, acelaşi purtător de cuvânt a enumerat trei submarine din clasa 'Varşovianka', trei fregate noi de tipul 'Amiral Makarov, care au sosit deja la baza navală din Sevastopol (dintr-un total preconizat de şase), 30 de tancuri, precum şi rachete de coastă de tipul 'Bastion'.

Mai mult, Rusia a început instalarea de sisteme avansate de apărare antiaeriană şi antirachetă S-400 în peninsulă, după ce preşedintele Vladimir Putin a ameninţat săptămâna trecută cu contramăsuri la presupusele tentative de incursiune ale unor sabotori ucraineni în Crimeea cu scopul destabilizării situaţiei din peninsulă.

S-400 reprezintă un sistem ultramodern de apărare antiaeriană şi antirachetă, cu o rază de 400 kilometri. Rusia mai are desfăşurate astfel de sisteme la baza sa aeriana de la Hmeimim, în Siria.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Se pregăteşte de un nou RĂZBOI? Rusia a trimis trupe antitero în Transnistria şi a început o militarizare intensă în Crimeea