Antena Meniu Search
x

Seara dansanta la metrou! Pensionarii din Kiev petrec o data pe saptamana in subteran

Un pasaj subteran din Kiev, la intrarea unei statii de metrou, devine, la sfarsitul saptamanii, salon de dans. De mai bine de 20 de ani, pensionarii din oras se intalnesc aici ca sa cante si sa danseze ca in vremurile tineretii lor.

Vezi și

La prima vedere, este doar holul unei statii obisnuite de metrou. Dar multi locuitori ai Kievului, mai ales de varsta a treia, incep sa joace cum ii trec portile.

Totul a inceput dupa destramarea Uniunii Sovietice, cand si Ucraina a fost cucerita de economia de piata. Pensionarii descumpaniti de schimbarile politice, au dorit sa se distreze si ei impreuna, dar n-au avut bani pentru un local potrivit. Asa ca primaria le-a dat voie sa foloseasca statia de metrou. Si, de atunci, petrecerile cu cantec si dans n-au contenit.

La fiecare sfarsit de saptamana, veteranii isi imbraca vechile costume nationale si se aduna in holul subteran. Cei care stiu sa cante isi aduc instrumentele, iar ceilalti incep sa danseze ca in tinerete. Chiar daca lipsesc mesele pline cu bunatati de pe vremuri, veselia e la culme.

Ca in orice salon de dans, aici s-au infiripat si relatii sentimentale care au rezistat timpului, mai ales ca partenerii erau la varsta intelepciunii.

Pentru vizitatorii straini, mai ales pentru cei obisnuiti sa se intalneasca mai mult pe retelele sociale, petrecerile din pasaj sunt o ciudatenie. Dar una care le place foarte mult. “Am venit aici sa predam limba engleza, suntem din America si nu am mai vazut niciodata asa ceva, nu am mai vazut asemenea dansuri traditionale, asa ca e intr-adevar pasionant”, spun strainii.

Timp de cateva ore, pensionarii se simt, din nou, tineri si uita de viata lor obisnuita, care este si aici, ca si in alte locuri, mai degraba trista.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Seara dansanta la metrou! Pensionarii din Kiev petrec o data pe saptamana in subteran