Antena Meniu Search
x

Secretarul de stat responsabil cu presa de la Casa Albă, testat pozitiv cu Covid-19. Când a avut ultima întâlnire cu preşedintele Joe Biden

Jen Psaki, secretarul de presă de la Casa Albă, care a renunţat în ultimul moment la a călători în străinătate cu preşedintele Joe Biden, a fost diagnosticată cu Covid-19, după ce persoane din gospodăria ei au fost infectate.

de Redactia Observator

la 01.11.2021, 10:09

Jen Psaki, secretar de stat la Casa Albă
Jen Psaki, secretar de stat la Casa Albă - Profimedia

Psaki a precizat că l-a văzut ultima dată pe Biden marţi, afară, în timp ce purta mască, înainte ca preşedintele să plece pentru summitul G20 de la Roma, şi că a fost testată negativ de mai multe ori până atunci, scrie News.ro.

Ea a spus că dezvăluie rezultatul pozitiv al testului din dorinţa de transparenţă, adăugând că a avut simptome uşoare şi că lucrează de acasă. Este puţin probabil ca Psaki să îl fi infectat pe preşedintele american, au declarat pentru CNN mai mulţi medici.

Rezultat pozitiv la testul Covid

Casa Albă a anunţat joi că Psaki nu i se va alătura lui Biden în călătoria lui în străinătate „cel puţin în priemele zile”, din cauza unei urgenţe familiale. Adjuncta ei, Karine Jean-Pierre, a călătorit cu preşedintele. Psaki a menţionat că urgenţa a fost aceea că membri ai familiei ei fuseseră diagnosticaţi cu Covid-19.

„De atunci, am stat în carantină şi am fost testată negativ (via PCR) pentru Covid miercuri, joi, vineri şi sâmbătă. Totuşi, astăzi, am fost testată pozitiv”, a transmis ea.

Psaki a continuat: „Plănuiesc să revin la muncă în persoană la finalul celor zece zile de carantină după un rezultat negativ la un test, care reprezintă o cerinţă adiţională la Casa Albă, dincolo de liniile directoare CDC, din mai mare prudenţă”. Biden a primit a treia doză de vaccin anti-Covid luna trecută şi de luni se va afla la Glasgow pentru United Nations Climate Summit, COP26.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Secretarul de stat responsabil cu presa de la Casa Albă, testat pozitiv cu Covid-19. Când a avut ultima întâlnire cu preşedintele Joe Biden