Antena Meniu Search
x

Şeful clanului mafiot Gambino a fost asasinat în faţa casei sale, în New York

Liderul clanului mafiot Gambino, Francesco 'Frank' Cali, a fost asasinat miercuri noaptea în faţa casei sale din New York, a informat poliţia, citată de EFE.

de Redactia Observator

la 14.03.2019, 11:13

Frank Cali
Şeful clanului mafiot Gambino a fost asasinat în faţa casei sale, în New York - Twitter

Liderul clanului mafiot Gambino, Francesco 'Frank' Cali, a fost asasinat miercuri noaptea în faţa casei sale din New York, a informat poliţia, citată de EFE.

Cali, 53 de ani, a fost împuşcat de şase ori în piept la ora locală 21:20 (01:20 GMT) şi, potrivit unor informaţii, a fost de asemenea lovit de camioneta condusă de presupuşii asasini.

Şeful mafiot a fost transportat la Spitalul Universitar Staten Island, unde a fost declarat mort.

Asasinatul a avut loc în faţa casei lui Cali din cartierul Todt Hill din Staten Island.

Familia Gambino, una din cele cinci care alcătuiesc mafia siciliană din New York, a ajuns să fie considerată cea mai mare organizaţie criminală din Statele Unite axată pe toate tipurile de activităţi ilegale, până la decăderea ei în anii 90 ca urmare a acţiunilor întreprinse de autorităţi.

Asasinarea lui Cali este prima după 34 de ani a unui şef mafiot în New York şi de cel mai important nivel în familia Gambino de când, în 1985, John Gotti ordonase uciderea liderului de atunci Paul Castellano pentru a prelua puterea în organizaţie.

Gotti a fost arestat la finalul lui 1990 graţie colaborării cu FBI a adjunctului său, Salvatore Gravano, o relaţie care a provocat căderea mai multor şefi mafioţi şi pierderea de către familia Gambino a unei mari părţi din puterea sa. Gotti a murit în închisoare în 2002.

Născut la New York în 1965, din părinţi sicilieni din Palermo, Cali s-a implicat de tânăr în mafia new-yorkeză, scrie EFE.

Între 2008 şi 2009, el a executat 10 luni de închisoare pentru extorcare. Cali a preluat controlul organizaţiei în 2015.

Autorităţile americane şi italiene îl considerau membru al Cosa Nostra şi drept un ambasador la New York al familiilor mafiote din Sicilia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Şeful clanului mafiot Gambino a fost asasinat în faţa casei sale, în New York