Antena Meniu Search
x

Şeful OMS: Creşterea cazurilor de coronavirus, generată de tineri care nu au respectat restricţiile

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii atrage atenţia că creşterea cazurilor de coronavirus este generată în unele ţări, în mare parte, de tineri care nu au respectat restricţiile şi regulile de prevenţie.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 30.07.2020, 21:20

Directorul OMS într-o conferinţă de presă
Directorul OMS avertizează că creşterea cazurilor de coronavirus e provocată de tineri care nu respectă regulile - AP
  • "Tinerii nu sunt invincibili", a reiterat şeful OMS:
  • La nivel mondial sunt peste 17 milioane de cazuri.

"Dovezile sugerează că recentele creşteri ale cazurilor de contagiere în unele ţări sunt generate, în mare parte, de tineri care au lăsat garda jos în contextul verii din emisfera nordică", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Directorul OMS a ţinut să transmită un nou apel către tineri.

"Am mai spus acest lucru şi îl vom mai spune: tinerii nu sunt invincibili. Tinerii pot fi infecaţi, pot muri, pot transmite virusul altor persoane. De aceea, tinerii trebuie să respecte aceleaşi măsuri de precauţie pentru a se proteja ei înşişi şi a-i proteja şi pe ceilalţi", a declarat Ghebreyesus.

"Înţeleg că este vară, dorinţa de normalitate, dar tinerii trebuie să devină manageri ai riscurilor epidemice: trebuie să evalueze pericolele şi să se comporte în consecinţă. Stim, spre exemplu, că prin cluburile de noapte se amplifică transmiterea virusului: dacă este acolo, se transmite uşor. Tinerii se pot infecta şi pot transmite boala, în cele mai multe cazuri sunt forme uşoare, dar tinerii pot dezvolta şi forme grave şi pot muri", a susţinut şi Maria Van Kerkhove, şefa grupul tehnic al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Conform estimărilor, la nivel mondial, bilanţul pandemiei a ajuns la peste 17 milioane de infecţii şi peste 668 de mii de decese. Pe primul loc sunt Statele Unite, cu peste 4,45 de milioane de cazuri şi 151 de mii de decese. Urmează Brazilia, cu 2,55 milioane de cazuri şi 90 de mii de decese şi India, cu 1,55 milioane de cazuri şi peste 34 de mii de decese.

"Pandemia nu înseamnă că se încheie viaţa socială. Trebuie să învăţăm cu toţii să trăim în timp ce există acest virus şi să adoptăm măsurile necesare pentru a ne trăi vieţile, protejându-ne pe noi înşine şi pe alţii, în special pe cei care au riscuri mai mari din cauza Covid-19. După cum ştiţi, unul dintre aceste grupuri este reprezentat de vârstnici, mai ales de cei care trăiesc în centre de asistenţă pe termen lung", a transmis şeful OMS.

Sursa: Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Şeful OMS: Creşterea cazurilor de coronavirus, generată de tineri care nu au respectat restricţiile