Antena Meniu Search
x

Şeful Facebook, chemat iar în faţa Senatului SUA. Aleşii vor să ştie cum combate compania abuzurile din online, în rândul adolescenţilor

Audieri controversate în Senatul Statelor Unite. Aseară, şefii celor mai mari platforme sociale au fost chemaţi să depună mărturie. Totul, în contextul în care senatorii au încercat să afle ce metode aplică companiile lor pentru a combate abuzurile din mediul online, în rândul adolescenţilor. La audieri, au fost prezenţi zeci de părinți, care au așteptat indignaţi sosirea directorilor, şi nu uitat să aducă şi poze cu copiii lor. 

de Redactia Observator

la 01.02.2024, 09:28

Vezi și

Senatorii americani i-au tras la răspundere pe directorii celor mai mari platforme sociale. Societăţile pe care aceştia le deţin nu le oferă destulă siguranţă tinerilor, care pica cel mai uşor pradă provocărilor şi abuzurilor din online.

Totuşi, Mark Zuckerberg a declarat că s-au luat măsuri în ultimul timp.

Mark Zuckerberg: Am impus restricţii pe Instagram pentru cei tineri. Conturile celor sub 16 ani sunt setate să fie private. Nu pot primi mesaje de la adulţi pe care nu îi urmăresc sau persoane pe care nu le cunosc.

Deloc convinşi de discurs, senatorii l-au pus imediat la colţ pe fondatorul Facebook.

Lindsay Graham, senator: Domnule Zuckerberg, știu că nu vreți să fie așa, dar aveți mâinile pătate de sânge. Aveți un produs care ucide oameni.

Provocat de senatorul republican Josh Hawley, Zuckerberg şi-a cerut scuze în faţa familiilor ai căror copii au căzut victime abuzurilor din social media.

Josh Hawley, senator: Sunt familii ale victimelor astăzi aici. V-ați cerut scuze victimelor? Ați dori să o faceți acum? 

Mark Zuckerberg: Îmi pare rău pentru tot ceea ce ați pățit cu toții. Nimeni nu ar trebui să treacă prin lucrurile prin care au trecut familiile voastre.

Tinerii, victime sigure pe social media

Prădători sexuali, trenduri periculoase, standarde de frumusețe nerealiste sau bullying. sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă adolescenţii din ziua de azi pe rețelele sociale. Oamenii legii spun că societățile nu fac suficiente eforturi pentru a-i proteja pe tineri, care devin cel mai uşor victime.

Mason este una dintre ele. A murit în 2019, la doar 15 ani, după ce a răspuns unei provocări fatale de pe Tik Tok. Pe atunci, un joc periculos îi încuraja pe adolescenţi să îşi blocheze respiraţia până când leşină, pentru a experimenta senzaţii tari.

Joann Bogard, mama lui Mason: Nu vom mai permite ca aceste societăţi să continue să profite de copiii noștri prin provocări, exploatare sexuală.

Lindsay Graham, senator: Discord a fost folosit pentru a ademeni, răpi și abuza copii. Instagram a contribuit la conectarea și promovarea unei rețele de pedofili.

Mai mulți senatori prezenți la audieri au cerut eliminarea protecției juridice a companiilor, ceea ce înseamnă că acestea ar putea, în curând, să fie date în judecată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Şeful Facebook, chemat iar în faţa Senatului SUA. Aleşii vor să ştie cum combate compania abuzurile din online, în rândul adolescenţilor