Antena Meniu Search
x

Şeful NATO avertizează că trebuie să ne pregătim de vești proaste de pe frontul din Ucraina în perioada următoare

Război în Ucraina. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat sâmbătă că alianța trebuie să fie pregătită în perioada următoare pentru vești proaste de pe frontul ucrainean: "Războaiele se dezvoltă în etape. Noi trebuie să sprijinim Kievul", a spus el. 

de Redactia Observator

la 04.12.2023, 10:56

Şeful NATO avertizează că trebuie să ne pregătim de vești proaste de pe frontul din Ucraina în perioada următoare
Şeful NATO avertizează că trebuie să ne pregătim de vești proaste de pe frontul din Ucraina în perioada următoare - Profimedia

"Războaiele se dezvoltă în etape" a spus Stoltenberg într-un interviu acordat sâmbătă postului german ARD. "Trebuie să sprijinim Ucraina atât în ​​vremuri bune, cât și în cele rele" a spus el, citat de POLITICO. "Totodată, ar trebui să fim pregătiți pentru vești proaste", a adăugat Stoltenberg, fără a oferi detalii despre ce anume. 

Jens Stoltenberg avertizează că NATO ar trebui să fie pregătită pentru vești proaste pe frontul din Ucraina

Comentariile au fost făcute şi în contextul în care aliații occidentali dezbat livrările de armament și ajutorul financiar pentru Ucraina în timp ce Rusia creşte numărul de militari. Vladimir Putin a semnat vineri un decret prin care a cerut suplimentarea numărul de soldați cu aproximativ 170.000, până la un total de 1,3 milioane.

Linia frontului nu a cunoscut schimbări mari în ultimele luni, în ciuda contraofensivei ucrainene.  Cu toate astea, ucrainenii susţin că, prin atacurile cu rachete de croazieră, au împins flota rusă în Marea Neagră și au provocat pagube pe teritoriul Rusiei. "Sunt victorii mari, deși nu au reușit să împingă linia frontului", susţine Stoltenberg în interviu.

Pe acelaşi subiect

Stoltenberg le-a cerut membrilor NATO să intensifice producția de muniție şi a deplâns starea fragmentată a industriei de apărare a Europei.

"Nu putem colabora atât de strâns pe cât ar trebui", a spus el, îndemnând guvernele să privească dincolo de interesele lor naționale și să vadă imaginea de ansamblu.

O victorie a lui Putin nu ar fi doar o tragedie pentru Ucraina, ar prezenta un pericol şi pentru restul aliaților, a avertizat Stoltenberg. "Cu cât sprijinim mai mult Ucraina, cu atât războiul se va încheia mai repede"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Şeful NATO avertizează că trebuie să ne pregătim de vești proaste de pe frontul din Ucraina în perioada următoare