Antena Meniu Search
x

Putin ordonă armatei ruse să crească numărul militarilor cu 170.000 până la un total de 1,32 milioane

Război în Ucraina. Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat vineri un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care o motivează prin "sporirea ameninţărilor" legate de conflictul din Ucraina, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 04.12.2023, 10:46

Putin ordonă armatei ruse să crească numărul militarilor cu 170.000 până la un total de 1,32 milioane
Putin ordonă armatei ruse să crească numărul militarilor cu 170.000 până la un total de 1,32 milioane - Shutterstock

Armata rusă va număra astfel 2,2 milioane de membri, dintre care 1.32 de milioane de militari, conform decretului emis acum. Precedentul decret, datând din august 2022, stabilea efectivele armatei ruse la 2 milioane de persoane, dintre care 1,15 milioane sunt militari. Excluzând personalul civil, această creştere presupune o suplimentare a numărului militarilor cu 169.372.

"Creşterea efectivelor forţelor armate este impusă de o sporire a ameninţărilor împotriva ţării noastre şi care sunt legate de desfăşurarea operaţiunii militare speciale (în Ucraina) şi continuarea extinderii NATO", explică Ministerul rus al Apărării în anunţul cu privire la decretul semnat de Putin, folosind terminologia Moscovei în referirea la invazia lansată asupra Ucrainei în februarie 2022.

"O consolidare a forţelor armate combinate ale Alianţei în apropierea frontierelor Rusiei şi desfăşurarea de mijloace suplimentare de apărare aeriană şi de arme de atac este în curs", se mai arată în acelaşi anunţ.

Cum se va desfăşura mobilizarea

Pe acelaşi subiect

Totuşi, Ministerul rus al Apărării asigură că această creştere a efectivelor se va face etapizat, pe bază de angajamente voluntare, şi nicio nouă "mobilizare nu este avută în vedere".

În septembrie 2022, în faţa dificultăţilor pe frontul din Ucraina, Putin a ordonat mobilizarea a circa 300.000 de rezervişti, stârnind nemulţumiri în rândul populaţiei şi determinând zeci de mii de tineri să fugă din Rusia.

Între timp, frontul din Ucraina s-a stabilizat, contraofensiva lansată de armata ucraineană în iunie a eşuat, astfel că Rusia privilegiază recrutările pe bază de voluntariat, promiţându-le solde bune şi avantaje sociale importante celor dispuşi să intre în armată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Putin ordonă armatei ruse să crească numărul militarilor cu 170.000 până la un total de 1,32 milioane