Antena Meniu Search
x

Serialul Game of Thrones, brodat pe o pânză de 87 de metri, expusă în Franța

O pânză de 87 de metri lungime care cuprinde ansamblul celor opt sezoane "Game of Thrones" a fost expusă la un muzeu din Franţa. Opera a fost creată în Irlanda de Nord, unde au fost filmate multe din scenele de referinţă ale celui mai urmărit serial.

de Redactia Observator

la 14.09.2019, 15:58

Vezi și

O pânză de 87 de metri lungime care cuprinde ansamblul celor opt sezoane "Game of Thrones" a fost expusă la un muzeu din Franţa. Opera a fost creată în Irlanda de Nord, unde au fost filmate multe din scenele de referinţă ale celui mai urmărit serial. Nici localitatea din Hexagon unde este expus covorul nu a fost aleasă întâmplător, fiind chiar oraşul unde a fost brodată pânza de la care s-a inspirat.

După ce a traversat Canalul Mânecii, tapiseria "Game of Thrones" a ajuns în cele din urmă la Bayeux. Un loc istoric în care a fost creată, în urmă cu aproape un mileniu, o lucrare similară ce descrie evenimentele care au dus la cucerirea normandă a Angliei şi care rămâne şi în prezent o bună frescă a vieţii din Evul Mediu timpuriu.

Tapiseria "Game of Thrones" a fost ţesută în mare parte la maşină, cu in provenit din Irlanda de Nord. Pentru a broda finisajele care includ roşul sângeriu, verdele smarald şi elementele esenţiale ale poveştii a fost nevoie de doi ani şi 30 de voluntari.

Covorul impresionant lasă fără cuvinte nu doar vizitatorii, ci şi actorii din serialul care s-a încheiat în această primăvară.

Tapiseria a fost expusă pentru prima dată la un muzeu din Belfast în 2017, după finalul sezonului 7. De atunci, au fost adăugaţi 9 metri în care sunt prezentate evenimente din cel de-al 8-lea sezon. Pânza va putea fi vizitată în localitatea din Normandia până pe 31 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Serialul Game of Thrones, brodat pe o pânză de 87 de metri, expusă în Franța