Antena Meniu Search
x

Seulul monitorizează un balon nord-coreean, deasupra teritoriului său. Armata transmite că ar fi vorba de un dispozitiv meteorologic

 Seulul a transmis, luni, că a detectat un balon nord-coreean deasupra teritoriului Coreei de Sud, însă a concluzionat că nu a reprezentat o ameninţare, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 06.02.2023, 13:00

Balonul observat deasupra statului american Montana
Balonul observat deasupra statului american Montana - Twitter

Balonul a intrat pentru scurt timp în spaţiul aerian sud-coreean duminică, a comunicat Ministerul Apărării, menţionând că a luat 'măsuri' de răspuns nespecificate. Potrivit agenţiei Yonhap, care citează un responsabil sub acoperirea anonimatului, balonul, cu un diametru de 2 metri, a ieşit din spaţiul aerian sud-coreean după câteva ore, iar oficialii cred că a fost vorba despre un balon meteorologic care nu avea ca scop activităţi de spionaj.

Din acest motiv, armata nu a luat măsuri specifice de apărare aeriană, precum trimiterea de avioane de luptă în zona respectivă, dar a intensificat activităţile de monitorizare, a afirmat responsabilul, sub condiţia anonimatului.

Informaţia survine după ce Statele Unite au doborât un balon chinezesc de supraveghere suspect, incident care a tensionat şi mai mult relaţiile cu Beijingul, care a spus că aparatul era unul civil deviat accidental în spaţiul aerian american.

Incidente similare în SUA și Canada

Tensiunile intercoreene sunt în creştere, Phenianul efectuând un număr record de lansări de rachete şi alte teste cu armamente, iar Seulul răspunzând cu intensificarea activităţii militare, inclusiv prin exerciţii comune cu aliatul său SUA.

Cinci drone nord-coreene au pătruns în spaţiul aerian sud-coreean la 26 decembrie, determinând armata sud-coreeană să ridice de la sol avioane de vânătoare şi elicoptere. Armata a fost criticată pentru că nu a doborât dronele, care au zburat câteva ore în spaţiul sud-coreean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Seulul monitorizează un balon nord-coreean, deasupra teritoriului său. Armata transmite că ar fi vorba de un dispozitiv meteorologic