Antena Meniu Search
x

Norvegia: Trei lucrători din domeniul sănătății, vaccinați cu AstraZeneca, internați în spital cu simptome ”neobișnuite”

Trei lucrători din domeniul sănătății din Norvegia, care au primit recent vaccinul AstraZeneca împotriva Covid-19, sunt tratați în spital după ce au suferit hemoragii și au dezvoltat cheaguri de sânge, au anunțat sâmbătă autoritățile sanitare norvegiene.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 13.03.2021, 18:08

Un flacon cu doze de vaccin AstraZeneca
Norvegia: Trei lucrători din domeniul sănătății, vaccinați cu AstraZeneca, sunt internați în spital cu simptome ”neobișnuite” - DPA Images / Chaiwat Subprasom via Hepta

Norvegia a oprit joi administrarea acestui vaccin, după o decizie similară a Danemarcei. Islanda a urmat exemplul. De asemenea, Austria a încetat să mai folosească un lot de doze AstraZeneca, ca urmare a unei investigații la un pacient vaccinat care a dezvoltat embolie pulmonară.

„Nu știm dacă aceste cazuri sunt legate de vaccin”, a declarat Sigurd Hortemo, medic senior la Agenția Norvegiană pentru Medicamente, la o conferință de presă organizată în comun cu Institutul Norvegian de Sănătate Publică, scrie Reuters.

Toate cele trei persoane internate în spital au sub 50 de ani.

Apariția cheagurilor de sânge, printre problemele apărute după vaccinarea cu AstraZeneca

Pe acelaşi subiect

Agenția Europeană pentru Medicamente EMA investighează cele trei cazuri apărute după vaccinarea cu AstraZeneca, a mai spus Sigurd Hortemo, medic senior la Agenția Norvegiană pentru Medicamente.

Au simptome foarte neobișnuite: sângerări, cheaguri de sânge și un număr scăzut de trombocite din sânge”, a declarat pentru radiodifuzorul NRK Steinar Madsen, directorul medical al Agenției Norvegiene pentru Medicamente.

"Sunt destul de grav... Luăm acest lucru foarte în serios", a spus el, adăugând că autoritățile au primit notificarea cazurilor sâmbătă.

Reprezentanții AstraZeneca nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Norvegia: Trei lucrători din domeniul sănătății, vaccinați cu AstraZeneca, internați în spital cu simptome ”neobișnuite”