Antena Meniu Search
x

Sir Sean Connery a murit în somn, la vârsta de 90 de ani, în vila sa din Bahamas, după o lungă suferinţă. VIDEO

Ne luăm rămas bun azi de la ultimul actor al generaţiei de aur de la Hollywood. Sean Connery a murit la vârsta de 90 de ani după o lungă suferinţă. A murit în somn la vila sa din Bahamas, unde se retrăsese de mai mulţi ani. Sean Connery a fost primul James Bond al lumii şi este considerat şi cel mai bun interpret al celebrului agent 007.

de Redactia Observator

la 31.10.2020, 23:16

Vezi și

"James Bond". Este, poate, cea mai cunoscută replică a cinematografiei a fost pentru prima dată rostită pe marele ecran de Sean Connery.

James Bond avea să fie rolul care l-a făcut celebru în toată lumea şi care îl va urmări toată cariera sa. Dar pe care a ajuns să îl urască. După cum a recunoscut public dacă ar putea, l-ar ucide pe agentul 007. De-a lungul carierei a jucat în 90 de filme printre care " Crimă în Orient Express", Indiana Jones şi ultima cruciadă sau vânătoarea lui Octombrie Roşu.

Născut pe 25 august 1930, în Edinburgh, într-o familie cu origini irlandeze şi scoţiene, Sean Connery a renunţat la şcoală înainte de a intra la liceu şi s-a făcut vânzător de lapte. La 16 ani s-a înrolat în Marina Regală, dar a renunţat 3 ani mai târziu după ce a fost diganosticat cu ulcer.

După ce a avut mai multe slujbe, la vârsta de 23 de ani, a avut de ales între a deveni actor sau jucător de fotbal. A câştigat două premii Bafta, trei Globuri de Aur şi un Oscar pentru rolul din Incoruptibilii, unde joacă alături de Robert de Niro şi Kevin Costner.

Sir Sean Connery: "Am decis că dacă voi avea norocul să câştig un premiu Oscar, i-l voi da soţiei, care îl merită. Dar, în această seara, am descoperit în culise că vine şi cu 50.000 de dolari şi acum nu mai sunt aşa sigur"

Sean Connery a apărut de nenumărate ori, de-a lungul vieţii sale şi în topurile celor mai frumoşi bărbaţi din lume, iar în 1999 a fost desemnat cel mai sexy bărbat al secolului.

A fost căsătorit de două ori şi are un fiu din prima căsătorie. Actorul lasă în urma sa o avere estimată la aproximativ 300 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Sir Sean Connery a murit în somn, la vârsta de 90 de ani, în vila sa din Bahamas, după o lungă suferinţă. VIDEO