Antena Meniu Search
x

Video Sirenele de raid aerian nu au amuțit nici de sărbători. Cum au celebrat ucrainenii primul lor Crăciun de la începutul războiului

Poporul ucrainean are un spirit de oţel şi va fi neclintit în lupta lui cu invadatorii ruşi, a transmis preşedintele Volodimir Zelenski în mesajul de Crăciun. În zi de sărbătoare, oamenii au mers în subteran ca să asculte colinde, la un concert organizat de Opera din Kiev. De cealaltă parte, Vladimir Putin ameninţă că va distruge toate armele furnizate de SUA, inclusiv sistemul Patriot. 

de Redactia Observator

la 25.12.2022, 20:55

Vezi și

Ucrainenii își creează propriul miracol de Crăciun, rămân puternici şi uniţi, în ciuda atacurilor rusești care obligă milioane de oameni să stea în întuneric. Este mesajul preşedintelui Volodimir Zelenki, la zece luni de la începerea invaziei. Zelenski a spus că, deși libertatea are un preț mare, sclavia ar costa și mai mult. 

Volodimir Zelenski: Se vor lovi de spiritul nostru de oţel. Iar lupta noastră va continua necontenit. Nu este ameninţată de întreruperi de urgenţă sau planificate. Niciodată nu vom fi lipsiţi de curaj şi statornicie. 

Teatrul de Operă din Kiev a susținut sâmbătă un concert de Crăciun în subteran, din motive de siguranţă. Artiștii au cântat versiuni ucrainene ale unor colinde internaţionale celebre, dar şi cântece tradiţionale. 

Oamenii au fost încântaţi că pot lua parte la evenimente care să le amintească de perioadele de normalitate, de dinainte de război. 

Pe acelaşi subiect

Petro Kachanov, directorul Teatrului de Operă Kiev: Organizăm acest concert ca să le amintim spectatorilor că, în cele din urmă, Crăciunul vine, orice ar fi, la fel cum va veni şi victoria noastră. 

Putin amenință din nou Ucraina

Sirenele de raid aerian au răsunat în capitala ţării, inclusiv în prima zi de Crăciun. La Mariupol, care a căzut în mâinile ruşilor acum opt luni, autoritățile desemnate de Moscova au ridicat un brad în centrul oraşului, dar ucrainenii nu au uitat prin ce au trecut. 

Localnic: Vreau doar pace şi atât. Vreau ca toată lumea să trăiască în pace, pentru că toţi au copii şi este păcat să fii într-o astfel de situaţie. Vreau ca viaţa să revină la normal. 

Între timp, Vladimir Putin a reluat atacurile la adresa Occidentului. Deşi liderul de la Kremlin şi-a anulat conferinţa de presă de la sfârşit de an, pentru prima dată în ultimul deceniu, a acordat un interviu televiziunii ruse de stat. S-a declarat sută la sută sigur că armata sa va distruge sistemul de apărare Patriot pe care Statele Unite îl vor furniza Ucrainei şi susţine că e pregătit de negocieri, dar Kiev ul nu doreşte acest lucru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Sirenele de raid aerian nu au amuțit nici de sărbători. Cum au celebrat ucrainenii primul lor Crăciun de la începutul războiului