Antena Meniu Search
x

Video Vladimir Putin a folosit pentru prima dată cuvântul ''război'' pentru a face referire la invazia din Ucraina. Val de critici în Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a folosit joi cuvântul "război" pentru a se referi la conflictul din Ucraina, aceasta fiind prima dată când se abate în mod public de la "operațiune militară specială", scrie CNN.

de Redactia Observator

la 23.12.2022, 08:01

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei
Vladimir Putin, preşedintele Rusiei - Profimedia Images

"Scopul nostru nu este de a învârti volanul conflictului militar, ci, dimpotrivă, de a pune capăt acestui război", a declarat Putin reporterilor la Moscova, după ce a participat la o reuniune a Consiliului de Stat privind politica de tineret. "Ne-am străduit și vom continua să ne străduim pentru acest lucru".

Criticii lui Putin spun că folosirea cuvântului "război" pentru a descrie conflictul din Ucraina este efectiv ilegală în Rusia din martie, când liderul rus a semnat o lege a cenzurii care consideră o infracțiune difuzarea de informații "false" despre invazie, cu o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare pentru oricine este condamnat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Folosirea cuvântului ''război'' de către Putin nu a trecut neobservată

Pe acelaşi subiect

Nikita Iuferev, un deputat municipal din Sankt Petersburg care a fugit din Rusia din cauza poziției sale anti-război, a declarat joi că a cerut autorităților ruse să îl urmărească penal pe Putin pentru "răspândirea de informații false despre armată".

"Nu a existat niciun decret pentru a pune capăt operațiunii militare speciale și nu a fost declarat niciun război", a scris Yuferev pe Twitter. "Câteva mii de persoane au fost deja condamnate pentru astfel de cuvinte despre război".

Un oficial american a declarat pentru CNN că evaluarea inițială este că remarca lui Putin nu a fost intenționată și că probabil a fost o scăpare. Cu toate acestea, oficialii vor urmări îndeaproape pentru a vedea ce spun figurile din interiorul Kremlinului despre aceasta în zilele următoare.

Vladimir Putin, despre sistemele Patriot

Vorbind cu reporterii la Moscova joi, Putin a respins sistemele Patriot ca fiind "vechi" și a declarat că Rusia va "găsi întotdeauna antidotul". "În ceea ce privește Patriot, acesta este un sistem destul de vechi și nu funcționează la fel de bine ca S-300 (sistemul rus de rachete)", a declarat Putin. "Cei care ni se opun cred că aceasta este o armă defensivă, asta spun ei. Dar asta este în mintea lor și noi vom găsi întotdeauna antidotul. Așa că cei care fac acest lucru își pierd timpul, doar întârzie conflictul".

Întrebat joi de un reporter dacă există o șansă reală pentru diplomație în Ucraina, Putin a declarat că negocierea a precedat întotdeauna sfârșitul unui conflict. "Toate conflictele, și cele armate, se termină într-un fel sau altul cu un fel de negocieri", a spus Putin, acuzându-l pe Zelenski că refuză să negocieze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin a folosit pentru prima dată cuvântul ''război'' pentru a face referire la invazia din Ucraina. Val de critici în Rusia