Antena Meniu Search
x

Siria: Aproximativ 2.000 de persoane au fost evacuate din tabăra palestiniană de la Yarmouk, în fața avansului jihadiștilor

Aproape 400 de familii, reprezentând circa 2.000 de persoane, au fost evacuate din tabăra palestiniană de la Yarmouk, în sudul Damascului, după avansul jihadiștilor grupării Statul Islamic (SI)

Aproape 400 de familii, reprezentând circa 2.000 de persoane, au fost evacuate din tabăra palestiniană de la Yarmouk, în sudul Damascului, după avansul jihadiștilor grupării Statul Islamic (SI)

"În fața avansului Statului Islamic, 400 de familii, reprezentând circa 2.000 de persoane, au putut părăsi vineri și sâmbătă tabăra, folosind două drumuri securizate spre cartierul limitrof Zahira, controlat de armate siriană, unde au fost instalate adăposturi", a indicat pentru AFP Anouar Abdel Hadi, care a adăugat că evacuările continuă și duminică.

De asemenea, potrivit acestuia, 25 de răniți au fost transportați spre spitale din Damasc și Mazze.

Unul dintre drumurile securizate pornește în sud-est, spre localitatea Beit Sahem, controlată de armată, iar altul spre nord-est, începând de la municipalitatea Yarmouk. "Putem evacua toate persoanele care au reușit să ajungă în localitate", a adăugat Abdel Hadi.

Gruparea Statul Islamic a lansat miercuri o ofensivă asupra acestei tabere, pornind de la cartierul limitrof Hajar Aswad, cu ajutorul jihadiștilor din cadrul Frontului Al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

SI controlează centrul, sudul și vestul taberei, în timp ce forțele palestiniene Aknaf Beit al-Maqdess, apropiate mișcării islamiste Hamas, sunt prezente în nord și est, potrivit responsabilului OEP. OSDO a confirmat că "sute de persoane au fost evacuate".

Această tabără de refugiați palestinieni, care numără circa 18.000 de locuitori și este situată la aproximativ 7 km de centrul capitalei siriene, este asediată de peste un an de armată.

Cel puțin 26 de persoane au murit în violențe începând de miercuri, potrivit OSDO, care a precizat că este vorba de civili, jihadiști ai SI și combatanți palestinieni.

De asemenea, potrivit OSDO, aviația siriană a lansat 13 butoaie cu explozibili asupra taberei în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar luptele continuă.

Pe de altă parte, forțele coaliției internaționale conduse de SUA au desfășurat 15 atacuri aeriene în Siria și Irak asupra jihadiștilor Statului Islamic în ultimele 24 de ore, potrivit Reuters.

Trei dintre atacuri, parte a unei operațiuni neîntrerupte împotriva SI, au vizat islamiști în Siria. Douăsprezece atacuri au avut ținte din Irak, dintre care cinci în apropiere de orașul Mosul, a precizat forța comună într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Siria: Aproximativ 2.000 de persoane au fost evacuate din tabăra palestiniană de la Yarmouk, în fața avansului jihadiștilor