Antena Meniu Search
x

Şocant, la Florenţa: o plăcuţă comemorativă dedicată româncei crucificate în urmă cu 2 ani a fost VANDALIZATĂ

O plăcuţă comemorativă dedicată româncei care a murit crucificată, în 2014, la Florenţa, a fost vandalizată de indivizi necunoscuţi. Poliţia italiană îi caută pe autori.

O plăcuţă comemorativă dedicată româncei care a murit crucificată, în 2014, la Florenţa, a fost vandalizată de indivizi necunoscuţi. Poliţia italiană îi caută pe autori.

La doi ani după ce Andreea Cristina Zamfir a fost găsită moartă, la marginea oraşului Florenţa, autorităţile italiene au vrut să instaleze o plăcuţă comemorativă, cu numele ei. Placa de marmură a fost instalată într-un parc şi urma să fie dezvelită de Ziua Internaţională contra Violenţei împotriva Femeilor.

Şi acea zonă a parcului urma să primească, de asemenea, numele româncei. Urma să aibă loc şi o ceremonie, cu participarea autorităţilor locale.

Pe acelaşi subiect

Noaptea însă, cu doar câteva ore înaintea ceremoniei, plăcuţa memorială care purta numele româncei a fost distrusă de indivizi necunoscuţi. Bucăţile au fost găsite dimineaţă, pe o bancă din parc. Vestea a provocat un adevărat şoc: oficialii din Florenţa au condamnat cu vehemenţă cele întâmplate.

"Este un act inacceptabil, produs chiar de Ziua Internaţională contra Violenţei împotriva Femeilor!" a spus unul dintre consilierii locali. Preşedintele Consiliului Local din Florenţa, de asemenea, şi-a declarat consternarea.

Pe 5 mai 2014, trupul neînsufleţit al Andreei Cristina Zamfir a fost găsit într-o zonă împădurită de la marginea Florenţei. Românca de 26 de ani a fost torturată şi crucificată. Informaţia a stârnit atunci un val de consternare în toată Italia. După câteva zile, poliţiştii au reuşit să-l identifice pe agresor, Riccardo Viti, un italian în vârstă de 57 de ani.

Potrivit anchetatorilor, românca era prostituată şi a fost acostată de individul care, după câteva ore cumplite, a ucis-o. Riccardo Viti a fost judecat şi condamnat la 20 de ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Şocant, la Florenţa: o plăcuţă comemorativă dedicată româncei crucificate în urmă cu 2 ani a fost VANDALIZATĂ