Antena Meniu Search
x

Şofer român de TIR, arestat în Franţa şi condamnat în două zile, are de plătit o amendă de 300.000 de euro

Un şofer român a fost arestat în Franţa şi condamnat în două zile. El are de plătit o amendă de 300.000 de euro, conform sentinţei dată vineri de tribunalul din Dunkirk.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 08.12.2018, 17:04

Şoferul e căsătorit, are un copil şi soţia lui e iar însărcinată
Şofer român arestat în Franţa şi condamnat în două zile, are de plătit o amendă de 300.000 de euro - lavoixdunord.fr

Un şofer român a fost arestat în Franţa şi condamnat în două zile. El are de plătit o amendă de 300.000 de euro, conform sentinţei dată vineri de tribunalul din Dunkirk.

În camionul românului a fost găsită marfă fără acte de 900.000 de euro. El a fost oprit miercuri pe A16, la un control al agenţilor vamali, în apropiere de vama din Ghyvelde. Românul se pregătea să iasă din Franţa spre Belgia.

Agenţii vamali au descoperit 2,5 tone de ţigări de contrabandă în camionul condus român, opt paleţi ascunşi între paleţii de şerveţele sanitare pe care acesta le transporta cu acte. Valoarea estimată de vameşi a ţigărilor de contrabandă, mărcile American Legend şi Richman, este de 871.244 de euro.

Amendă de 300.000 de euro

Pe acelaşi subiect

Vineri, la două zile după arestare, românul a fost judecat la Dunkirk şi condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare, după ce a recunoscut totul. El a acceptat să colaboreze cu un grup mafiot şi urma să se întâlnească pe autostradă în Belgia cu un camion din Republica Moldova şi să predea ţigările.

Apoi, după ce tutunul ajungea în Anglia, la Birmingham, ar fi fost plătit cu 5.000 de euro. "Sincer regret, dar sunt singurul care susţine familia în România. Am un copil de 4 ani şi soţia mea trebuie să nască al doilea copil. Am 10.000 de euro datorii.", a spus românul în faţa judecătorului, conform lavoixdunord.fr.

Dacă a fost indulgent şi a suspendat executarea pedepsei de 8 luni de închisoare, judecătorul nu a fost îndeuplecat când a venit vorba despre amendă: 300.000 de euro are de plătit şoferul contrabandist.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Şofer român de TIR, arestat în Franţa şi condamnat în două zile, are de plătit o amendă de 300.000 de euro