Antena Meniu Search
x

Video Șofer român beat, drogat și fără permis, accident înfiorător pe un drum din Italia. A fost condamnat la închisoare, după aproape 8 luni de la tragedie

Șase ani și opt luni închisoare. Aceasta este pedeapsa pronunțată de judecătorul de instrucție din Terni, împotriva unui român în vârstă de 24 de ani, acuzat de ucidere rutieră. La începutul anului, tânărul a provocat un accident înfiorător, în urma căruia Manuel Galeazzi, un italian de 36 de ani, tatăl unei fetițe de doar 6 anișori, a murit pe loc.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.09.2023, 12:37

Tragedia a avut loc în seara zilei de 28 ianuarie 2023, de-a lungul drumului de stat Valnerina, în municipiul Terni. O Alfa Romeo 147, condusă de român, s-a izbit de Smart-ul lui Galeazzi. Pentru italian nu s-a mai putut face nimic. Forța impactului l-a aruncat din habitaclu și a murit pe loc.

Românul a fost acuzat de ucidere rutieră - cu circumstanțe agravante legate de viteza excesivă, testarea pozitivă la alcool și droguri, conducerea cu permisul retras, dar și fuga de la locul accidentului. Instanța a admis cererea Parchetului, astfel că românul a fost condamnat la o de șase ani și opt luni închisoare.

Tânărul de 24 de ani, rezident în Ferentillo și aflat după gratii din ziua arestării, a fost apărat de avocatul Angela Carlino, relatează La Nazione.

Singura parte civilă din proces a fost mama lui Manuel Galeazzi, asistată de apărătorul Luca Leonardi.

Pe acelaşi subiect

Galeazzi era tatăl unei fetițe de doar 6 ani

Manuel Galeazzi avea 36 de ani, locuia în Macenano di Ferentillo, lucra de ceva timp la benzinăria Montefranco și era tatăl unei fetițe de doar 6 anișori. Tot din Ferentillo era și românul de 24 de ani, care, după ce a provocat accidentul, a fugit, rănit, pe câmpurile din zonă. A fost prins de carabinieri în zorii zilei de 29 ianuarie, în jurul orei 5 dimineața.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Românul a fugit de la locul accidentului. Era beat și drogat

Tragedia a avut loc pe 28 ianuarie, în jurul orei 21.30, de-a lungul drumului de stat Valnerina, în municipiul Terni. O coliziune extrem de violentă între două mașini: o Alfa Romeo 147, care mergea pe direcția Arrone, și un Smart care intra probabil pe șoseaua de stat, ieșind din parcarea Cascata, relatează publicația Umbria On. În urma impactului, șoferul din Smart - Manuel Galeazzi - a fost aruncat din mașină și și-a pierdut viața pe loc. Celălalt șofer implicat în accident, un român de 24 de ani, aflat la volanul unei Alfa Romeo 147, a fugit după impact. 

După câteva ore, tânărul a fost prins de poliție în timp ce mergea pe un drum din zona Marmore. Grav rănit, a fost internat la spital, apoi arestat. În urma analizelor, românul a ieșit pozitiv la consumul de alcool, rezultatul fiind de 0,7 g/l, după apropximativ 7 ore de la accident. În plus, tânărul de 24 de ani a fost testat pozitiv și pentru metaboliți de cocaină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Șofer român beat, drogat și fără permis, accident înfiorător pe un drum din Italia. A fost condamnat la închisoare, după aproape 8 luni de la tragedie