Video

Șofer român de TIR, accident înfiorător în Italia. Un tânăr asistent medical a murit pe loc după ce a intrat cu mașina pe contrasens

De Veronica Micu.
Publicat: 27.02.2021, 09:11.
Actualizat: 27.02.2021, 10:29

Tragedie în Italia, pe drumul european E45, între Ravenna și Cesena, unde un cumplit accident rutier a dus la moartea unui tânăr de 24 de ani. Aflat la volanul unui Volkswagen Golf, băiatul a pierdut controlul mașinii și s-a izbit cu viteză de un TIR condus regulamentar de un șofer român.

Șofer român de TIR, accident înfiorător în Italia. Un tânăr asistent medical a murit pe loc după ce a intrat cu mașina pe contrasens

ravennatoday.it / Massimo Argnani / Facebook

"Ne vom aminti întotdeauna de tine, cu zâmbetul tău dezarmant, dorința ta contagioasă de a trăi, pasiunea în tot ceea ce ai făcut", așa își amintesc colegii și prietenii de Lorenzo Campanini, un tânăr de 24 de ani, victima unui accident teribil produs zilele trecute pe autostrada dintre Ravenna și Cesena.

Băiatul, de profesie asistent medical pe ambulanţă, ieşise cu puţin timp din tură şi se îndrepta cu maşina spre casă.

Lorenzo Campanini

Facebook

Originar din Montecchio, a crescut în Canossa, iar de câteva luni locuia la Cesena.

Filmul tragediei din Ravenna

Miercuri după-amiză, în jurul orei 16.30, tânărul se afla pe şoseaua care leagă Ravenna de Cesena când, în apropierea unei porţiuni de drum în lucru, roata din dreapta faţă a lovit un obstacol, moment în care a pierdut controlul asupra mașinii sale, un Volkswagen Golf, care a zburat pe banda opusă izbindu-se de un camion condus de un român.

ravennatoday.it / Massimo Argnani

După ce a lovit TIR-ul, mașina tânărului a continuat să se rostogolească, oprinduse într-un parapete, cu roțile în sus.

Pentru Lorenzo nu s-a mai putut face nimic. Tânărul a murit pe loc, din cauza rănilor grave suferite.

Voluntar al Crucii Roșii, Lorenzo era asistent medical și se întorcea acasă, la Cesena, după ce își terminase tura la Asistența Publică din Ravenna.

Originar din Montecchio, a crescut împreună cu familia sa în Cerezzola di Canossa, un oraș în care membrii familiei sale slujesc cu toții în Crucea Roșie locală. O pasiune comună, aceea de a-i ajuta pe cei din jur, l-a însoțit pe Lorenzo până în ultimul moment al vieții sale.

ravennatoday.it / Massimo Argnani

În momentul tragediei, tânărul de 24 de ani purta încă uniforma de asistent medical, scrie reggionline.com.

ravennatoday.it / Massimo Argnani

Vestea morții tragice a lui Lorenzo Campanini a șocat comunitatea locală.

"Ne vom aminti întotdeauna de tine, cu zâmbetul tău dezarmant, voința ta contagioasă de a trăi, pasiunea în tot ce ai făcut. Ne-ai umplut inimile cu momente fericite, vesele, amuzante, ne-ai luminat orele de la serviciu cu entuziasmul tău irepresionabil. Ești prietenul, fiul, nepotul, colegul pe care toată lumea ar dori să-l aibă. Odihnește-te în pace prieten bun”, este mesajul voluntarilor Crucii Roșii din Canossa de care aparținea.

Tot în Italia, în urmă cu câteva zile, un român a murit strivit în maşină, după ce s-a prăbușit cu Opelul de pe un pod din Roma, de la 8 metri înălţime.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.