Antena Meniu Search
x

Șofer român de TIR la închisoare, în Spania. I-a făcut semn unui pieton să traverseze pe verde, dar a plecat și el de pe loc

Un șofer român de TIR va merge la închisoare, în Spania. I-a făcut semn unui pieton să traverseze pe verde, dar a plecat și el de pe loc, strivindu-l sub camion pe bărbatul care trecea strada.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 06.05.2020, 13:45

Șofer român de TIR
Șoferul român are 27 de ani - El Comercio
  • Șoferul condamnat are 27 de ani.
  • El a ucis un alt șofer de TIR care traversa.

Autor al unei infracțiuni de omucidere pentru imprudență gravă, un șofer român de TIR a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu executare și alte 18 luni interzicerea de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Tribunalul provincial a confirmat pedeapsa șoferului care, în noiembrie 2017, a dat peste un pieton care traversa pe verde pe o trecere de pietoni din La Maruca, Aviles, la ieșirea din fabrica Saint-Gobain. Curtea Penală nr. 2 din Aviles îl condamnase pe șofer în ianuarie 2019, iar acum Tribunalul a ratificat sentința.

Românul, care are 27 de ani, a recunoscut că a oprit camionul la 2 metrid e trecerea de pietoni, fără suficientă vizibilitatea asupra întregii treceri. S-a oprit și apoi a pelcat fără să se asigure, deși un bărbat traversa pe culoarea verde. Martorii au povestit chiar că românul i-a făcut semn victimei să treacă, apoi a apăsat accelerația. 

Bărbatul care traversa era un șofer de camion pensionar în vârstă de 70 de ani, scrie El Comercio. Martorii au declarat că șoferul român l-a invitat să traverseze, când victima era pe zebră s-a făcut roșu și românul a pelcat fără să să mai asigure că bărbatul trecuse strada.

Românul a continuat deplasarea cu viteză minimă până când, la doar opt metri distanță, s-a oprit, alarmat de semnalele șoferului unei mașini. A ieșit din vehicul și abia atunci și-a dat seama ce s-a întâmplat. Victima era întinsă sub camion după ce primele două axe ale vehiculului au trecut peste el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Șofer român de TIR la închisoare, în Spania. I-a făcut semn unui pieton să traverseze pe verde, dar a plecat și el de pe loc