Antena Meniu Search
x

"Şoferul a pierdut controlul". Accident cu 31 de morţi şi zeci de răniţi, când un autobuz a căzut de pe un pod în Mali

Treizeci şi unu de persoane au murit, după ce un autobuz s-a răsturnat şi a căzut de pe un pod în Mali, transmite BBC.

de Redactia Observator

la 28.02.2024, 08:09

Un autobuz a căzut de pe un pod în Mali
Un autobuz a căzut de pe un pod în Mali - Profimedia

Autocarul se îndrepta din oraşul Kenieba, din Mali, spre Burkina Faso, ţara vecină, când a derapat de pe un pod care traversează râul Bagoe.

31 de morţi şi zeci de răniţi

Zeci de persoane au fost rănite, unele dintre ele suferind răni grave. Oficialii locali au declarat că cauza probabilă a fost "incapacitatea şoferului de a controla vehiculul". Accidentul a avut loc în jurul orei locale 17:00 (17:00 GMT).

"Un autobuz... care pleca din comuna Kenieba spre Burkina Faso a basculat de pe un pod. Cauza probabilă este că şoferul a pierdut controlul vehiculului", a precizat Ministerul Transporturilor într-un comunicat, potrivit news.ro.

Acesta a adăugat că printre victime se numără şi cetăţeni din Mali, şi din alte regiuni din Africa de Vest. Accidentele rutiere sunt frecvente în Mali din cauza stării precare a multor drumuri şi vehicule, precum şi a transportului public supraîncărcat şi slab reglementat.

La începutul acestei luni, 15 persoane au fost ucise şi 46 au fost rănite după ce un autobuz care se îndrepta spre capitala Bamako s-a ciocnit cu un camion, potrivit AFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Şoferul a pierdut controlul". Accident cu 31 de morţi şi zeci de răniţi, când un autobuz a căzut de pe un pod în Mali