Antena Meniu Search
x

Șoferul român care a ținut 8 copii imigranți în frigiderul camionului, trimis după gratii în Marea Britanie

Șoferul român care a ținut în frigiderul camionului său 8 copii imigranți, a fost condamnat în Marea Britanie. Ciprian Scorțeanu va sta 4 ani și jumătate după gratii.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 10.03.2019, 17:27

Șoferul român Ciprian Scorțeanu
Șoferul român care a ascuns imigranți ilegali în frigiderul camionului a fost condamnat în Marea Britanie - Grimsby Telegraph

Șoferul român care a ținut în frigiderul camionului său 8 copii imigranți, a fost condamnat în Marea Britanie. Ciprian Scorțeanu va sta 4 ani și jumătate după gratii.

Românul a fost prins în Marea Britanie, unde încerca să introducă imigranți ilegali în octombrie anul trecut. Procesul său a avut loc însă acum, când s-a pronunțat și sentința.

Ciprian Scorțeanu a ascuns în combina frigorifică a camionului 10 imigranți ilegali, 8 copii și 2 adulți. Imigranții erau într-un spațiu foarte mic, mascat de o mulțime de cauciucuri folosite.

Șoferul de 45 de ani a făcut o cursă România – Germania, apoi s-a dus în Marea Britanie, luând feribotul de la Rotterdam. Românul a fost oprit însă pe autostradă în Marea Britanie, la un control al poliției de frontieră.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit procurorului citat de ziarul britanic Grimsby Telegraph, în telefonul românului a fost găsit un contact din Germania, care i-a dat instrucțiuni pentru a infiltra imigranții. Românul era plătit pentru acțiunea sa.

Cei doi imigranți adulți, originari din Vietnam, au fost deportați. Cei 8 copii, de asemenea, vietnamezi, au fost predați serviciilor sociale din Marea Britanie. Ciprian Scorțeanu, tată a doi copii, a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare, iar camionul său a fost confiscat de autoritățile britanice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Șoferul român care a ținut 8 copii imigranți în frigiderul camionului, trimis după gratii în Marea Britanie