Antena Meniu Search
x

Soldaţii britanici au dezvăluit din greşeala locaţia unui submarin nuclear, în timp ce foloseau o aplicaţie de fitness

Personalul Marinei Britanice a dezvăluit din greşeală ceea ce pare a fi locația secretă a unui submarin nuclear, prin utilizarea unei aplicații de fitness populare.

de Maria Dogaru

la 30.08.2022, 12:58

]n 2018 o nouă funcție a aplicației a dezvăluit mai multe date secrete
Personalul Royal Navy a dezvăluit, fără să vrea, locația „secretă” a submarinului nuclear printr-o aplicație de fitness - Shutterstock

Soldaţii de la baza militară din Clyde au făcut publice o serie de informații secrete, în timp ce se aflau la bordul navei, folosind aplicația de fitness Strava, care înregistrează distanța parcursă în timpul alergăriilor, relatează Mirror.

Baza, aflată la nord-vest de Glasgow, găzduiește departamentul nuclear Trident, iar ofițerii de acolo au folosit Strava pentru a-și monitoriza alergările. Fără să-și dea seama, aşa şi-au dezvăluit locația și identitățile.

În 2018, o funcție a aplicației a dezvăluit mai multe baze ale armatei americane din Orientul Mijlociu

Acest lucru vine după o actualizare a aplicaţiei din 2018, care include o nouă funcție ce a mai făcut "victime" în trecut: mai multe baze ale armatei americane din Orientul Mijlociu, unde soldații își monitorizau alergările.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Soldaţii britanici au dezvăluit din greşeala locaţia unui submarin nuclear, în timp ce foloseau o aplicaţie de fitness