Antena Meniu Search
x

Soldaţii ruşi au violat și ucis o mamă şi pe fata ei de 15 ani, în Irpin. Cealaltă fiică a fost obligată să se uite 

Atrocitățile comise de armata rusă împotriva civililor din Ucraina continuă să provoace dezgust și revoltă. Nu există zi în care autoritățile de la Kiev să nu denunțe violuri asupra femeilor și copiilor, tortură și ucideri fără discernământ. Liudmila Denisova, comisarul pentru drepturile omului din parlamentul ucrainean, a dat publicităţii o nouă oroare comisă de soldaţii lui Vladmir Putin. Război Rusia - Ucraina, ziua 61 LIVE TEXT

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 25.04.2022, 13:13

Soladaţii ruşi au violat și ucis o mamă şi pe fata ei de 15 ani, în Irpin. Cealaltă fiică a fost obligată să se uite
Soladaţii ruşi au violat și ucis o mamă şi pe fata ei de 15 ani, în Irpin. Cealaltă fiică a fost obligată să se uite - Profimedia / Getty - caracter ilustrativ

Militarii ruși au violat și ucis cu brutalitate o femeie și pe fiica ei de 15 ani, în Irpin. Cealaltă fiică a victimei, o fată de 17 ani, a fost nevoită să se uite la tot. Cazul a fost făcut public de Liudmila Denisova, comisarul pentru drepturile omului din parlamentul Ucrainei.

"În Irpin, trei ocupanți rasiști au violat o mamă şi pe fiica ei în vârstă de 15 ani. Le-au bătut şi abuzat cu o cruzime extremă. Ambele au fost ucise. Cealaltă fiică, de 17 ani, a suferit un şoc fiind obligată să privească tot, iar apoi să stea cu cele două cadavre în casă timp de 4 zile", a declarat Denisova.

Acum, psihologii o consiliază pe fată, singura supraviețuitoare a întregii familii. Copila a povestit că, în timp ce mama şi sora ei erau violate și ucise, ea nu a fost atinsă de ruşi, "pentru că sunt urâtă". 

"I-au spus: Trăiește și transmite altora", a mai scris pe Facebook comisarul pentru drepturile omului.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rușii folosesc violul ca armă de război

Liudmila Denisova susţine că, de la 1 aprilie, peste 400 de ucraineni au sunat la o linie telefonică specială, de asistență psihologică, creată de Ucraina cu sprijinul UNICEF.

Majoritatea apelurilor sunt legate de violența sexuală brutală a ruşilor împotriva civililor. Iar numărul celor care cer ajutorul este în continuă creștere. 

Oficialii ucraineni spun că forțele ruse abuzează sexual femei, copii și bărbați de la începutul invaziei, folosind violul și alte infracțiuni sexuale ca arme de război. Grupurile pentru drepturile omului și psihologii ucraineni cu care a vorbit CNN spun că au lucrat non-stop pentru a se ocupa de un număr tot mai mare de cazuri de abuz sexual care ar fi implicat soldați ruși. Un raport al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), publicat pe 13 aprilie, a constatat încălcări ale dreptului internațional umanitar de către forțele ruse în Ucraina, menționând că „rapoartele arată cazuri de violență, cum ar fi violul, violență sexuală sau hărțuire sexuală”.

„Soldații ruși fac tot ce le stă în putință pentru a-și arăta dominația, iar violul este, de asemenea, folosit ca armă”, a spus Vasilisa Levcenko, un psiholog care oferă consiliere gratuită ucrainenilor ce suferă traume legate de război.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Soldaţii ruşi au violat și ucis o mamă şi pe fata ei de 15 ani, în Irpin. Cealaltă fiică a fost obligată să se uite