Antena Meniu Search
x

Soluții drastice pentru criza alimentară din Venezuela

Într-o încercare de a reduce cozile tot mai mari din faţa magazinelor alimentare, şi scandalurile ce decurg de aici, guvernul din Venezuela a introdus o măsură puţin spus. controversată.

Vezi și

Într-o încercare de a reduce cozile tot mai mari din faţa magazinelor alimentare, şi scandalurile ce decurg de aici, guvernul din Venezuela a introdus o măsură puţin spus. controversată. 

Oamenii îşi vor putea face cumpărăturile doar în anumite zile ale săptămânii. În funcţie de numărul cărţii de identitate. De un an, Venezuela se confruntă cu o criză alimentară fără precedent. În încercarea de a raţionaliza mai eficient alimentele, guvernul a început şi amprentarea oamenilor.

Astfel de imagini fac parte din peisajul normal al Venezuelei ultimului an. Mii de oameni se aşează instantaneu la coadă când stocurile sunt înnoite. Niciodată însă alimentele nu sunt suficiente, iar în faţa magazinelor se nasc războaie. Pentru a limita haosul, autorităţile au decis ca de luna viitoare oamenii să aibă acces la cumpărături doar în anumite zile, în funcţie de numărul cărţii de identitate.

Presa locală titrează că şi vânzările vor fi restricţionate. Fiecare persoană va putea să cumpere cel mult 2 pui, trei pachete de mălai, un kilogram de lapte praf şi două săpunuri.

Să spunem că luni, spre exemplu, este rândul meu, dar ce se întâmplă dacă mie îmi e rău în ziua aceea. Sau dacă o festă jucată de soartă a făcut să îmi uit cartea de identitate acasă. Asta înseamnă că nu voi putea să fac cumpărături în acea zi? Venezuelenii chiar trebuie să accepte asta? Ei bine, nu!

Venezuela seamănă din ce în ce mai mult cu România comunistă. În vara anului trecut, preşedintele Nicolas Maduro a impus introducerea cartelelor digitale de raţionalizare a hranei. Toţi cei care intră în supermarket merg prima dată la amprentare. Primesc un card şi abia apoi pot cumpăra. Oamenii îl consideră pe actualul preşedinte vinovat pentru inflaţia imensă, sărăcia în care se zbat şi lipsa alimentelor de bază.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Soluții drastice pentru criza alimentară din Venezuela