Antena Meniu Search
x

Foto Sora lui Kim Jong-un, numită într-o funcție extrem de importantă în guvernul de la Phenian

Sora şi consiliera dictatorului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a fost numită în funcţie în cel mai înalt organ al Executivului - Comisia Afacerilor de Stat - potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA, relatează AFP.

De Redactia Observator la 30.09.2021, 12:43
sora lui Kim Jong-un
Sora lui Kim Jong-un, numită într-o funcție extrem de importantă în guvernul de la Phenian - DPA Images via Hepta

Kim Yo Jong, o consilieră foarte apropiată a fratelui său, a fost numită membră a Comisiei Afacerilor de Stat, în cadrul unei serii de schimbări, aprobate de către Adunarea Populară Supremă, Parlamentul nord-coreean, folosit pe post de cameră de înregistrare de către Executivul de la Phenian. Nouă membri ai Comisiei au fost demişi din funcţie, inclusiv un vicepreşedinte, Pak Pong Ju, dar şi diplomata Choe Son Hui, una dintre puţinele femei care ocupă un post de rang înalt în ierarhia Coreei de Nord şi care a jucat un rol-cheie în negocierile cu Statele Unite.

Ziarul oficial Rodong Sinmun a publicat joi portrete ale celor opt noi membri, între care Kim Yo Jong este singura femeie şi iese în evidenţă, de asemenea, prin tinereţa sa. Ea a fost văzută adesea ca o apropiată de fratele său - împreună cu care a fost la studii în Elveţia - mai ales în cursul unor summituri cu fostul preşedinte american Donald Trump şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in.

Rolul politic al lui Kim Yo Jong a făcut, mult timp, obiectul unor speculaţii

Ea este prezentată uneori drept succesoarea fratelui său - ceea ce ar face din ea prima femeia la conducerea acestei ţări conservatoare din punct de vedere social. Kim Yo Jong s-a făcut remarcată prin declaraţii arţăgoase împotriva Statelor Unite şi Coreei de Sud, înainte de distrugerea de către Phenian a Biroului de legătură, situat de partea nord-coreeană a frontierei, construit şi finanţat de către Seul.

Însă semnificaţia acestor declaraţii a rămas incertă, având în vedere poziţia sa relativ inferioară, de directoare adjunctă a unui departament în cadrul Comitetului Central al Partidului Muncitorilor şi faptul că ea însăşi a precizat, uneori, că se exprima în nume personal. Rangul oficial al tinerei în vârstă de 34 de ani a fluctuat în timp, însă noul său post în cadrul Comisiei Afacerilor de Stat este de departe cel mai înalt rang până acum.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Sora lui Kim Jong-un, numită într-o funcție extrem de importantă în guvernul de la Phenian