Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Soția mea nu a murit de Covid-19, ci de o inimă frântă", spune cu amărăciune un soţ îndurerat

Efectele pandemiei de coronavirus sunt în mare parte tragice, iar unele aspecte ale acestei boli depăşesc de multe ori aspectul medical al infecţiei. Căminele de bătrâni sunt în continuare unele dintre cele mai expuse infecţiei, din cauza riscului pentru persoanele mai în vârstă.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 28.11.2020 , 17:40

- Profimedia Images / Imagini de arhivă
  • Bărbatul are un mesaj dureros pentru autorităţi
  • Soţia lui a murit, izolată într-un cămin de bătrâni

Autorităţile au stabilit rapid protocoale pentru a opri răspândirea bolilor în căminele de bătrâni, însă a lipsit un plan rezonabil pentru a permite unele vizitele între rezidenți și membrii familiei, care nu îi puteau privi decât din exterior, printr-o fereastră.

Este şi cazul unui bărbat din SUA, a cărei soţie era internată într-un azil de bătrâni. El povesteşte că femeia, în vârstă de 58 de ani, nu putea să vorbească sau să meargă, având nevoie permanent de un scaun cu rotile.

Cu toate acestea, ea era conștientă mental și își înțelegea perfect ce se întâmplă în jurul ei. Vizitele zilnice pe care le făcea soţul şi copiii ei erau singurele evenimente aşteptate cu nerăbdare de către femeie, iar când aceste vizite au fost interzise din cauza epidemiei de coronavirus, ​​starea ei generală s-a deteriorat rapid.

Articolul continuă după reclamă

"A slăbit și a pierdut dorința de a trăi, complet izolată de cei dragi. A murit în scurt timp, dar nu de COVID-19, ci de inima frântă. Nu ne-a mai putut vedea pe niciunul dintre noi, iar asta a afectat-o iremediabil, fiind singura ei bucurie", spune soţul femeii, într-o scrisoare trimisă cotidianului Tampa Bay Times.

Bărbatul se întreabă de ce nu au fost stabilite protocoale, pentru a oferi vizite limitate și sigure. Aplicațiile de zoom sau similare sunt un substitut slab pentru o îmbrățișare sau strângerea unei mâini.

"Este prea târziu pentru familia mea. Nu o voi mai ține niciodată de mână sau în braţe pe soția mea. Vă rog să acordați atenție celor care se află acum în aceeași situaţie", este mesajul dureros al bărbatului pentru autorităţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » "Soția mea nu a murit de Covid-19, ci de o inimă frântă", spune cu amărăciune un soţ îndurerat