Antena Meniu Search
x

Soţii Obama şi-au făcut debutul în cinematografie cu un documentar

Ei au realizat un documentar despre viaţa unor muncitori dintr-o fabrică americană. Filmul se numeşte American Factory şi este primul realizat de casa de producţie a fostului cuplu prezidenţial.

de Redactia Observator

la 23.08.2019, 11:08

Vezi și

Ei au realizat un documentar despre viaţa unor muncitori dintr-o fabrică americană. Filmul se numeşte American Factory şi este primul realizat de casa de producţie a fostului cuplu prezidenţial. Iar motivul, spune Barrack Obama, este că oferă o poveste bună, care ne ajută să-i înţelegem pe ceilalţi.

Acţiunea documentarului se bazează pe povestea unei companii chineze, care a preluat o fabrică abandonată de firma General Motors.

Filmul vorbeşte despre miile de muncitori disponibilizaţi de producătorul de maşini, în timpul crizei din 2008. După 6 ani, oameni au fost reangajaţi de firma chineză, ca să producă geamuri auto. 

În trailerul promoţional, soţii Obama spun că au ales să producă acest film pentru că lasă oamenii să îşi spună singuri povestea.

Scenariul filmului American Factory a fost gândit de cineaştii Julia Reichert şi Steven Bognar.

Filmul tocmai ce a avut premiera pe Netflix. A fost produs de Higher Ground, casa de producție cinematografică deținută de soții Obama.

Una dintre misiunile acesteia este să aducă în prim plan poveştile unor categorii sociale care nu sunt reprezentate prea bine.

Fostul cuplu prezidențial din Statele Unite are şi alte planuri: vrea să realizeze o adaptare a unui documentar despre Frederick Douglas - erou al mişcării aboliţioniste -, un film despre lumea modei, dar și un serial pentru tineri, despre alimentația sănătoasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Soţii Obama şi-au făcut debutul în cinematografie cu un documentar