Spălatul toaletelor, singurul loc de muncă permis femeilor din Afganistan: „Ne este imposibil să trăim în Afganistan”

De Larisa Andreescu.
Publicat: 22.09.2021, 11:17.
Actualizat: 22.09.2021, 11:19

Femeile din Kabul au primit ordinul de a nu mai merge la serviciu. Singurele locuri de muncă permise de talibani sunt cele „care nu pot fi îndeplinite de bărbaţi” şi anume spălatul toaletelor din bazare.

Reclamă
Riscurile pentru femeile judecătoare din Afganistan sunt anterioare preluării ţării de către talibani.

Spălatul toaletelor, singurul loc de muncă permis femeilor din Afganistan

Shutterstock

Frica crește pentru femeile și fetele din Afganistan după ce talibanii au preluat controlul asupra țării luna trecută. În ciuda asigurărilor repetate de a respecta drepturile femeilor, anunţul privind interzicerea femeilor de a lucra este ultimul semn că libertăţile din ultimii 20 de ani se încheie. Când talibanii au fost ultima dată la putere, între 1996 și 2001, grupul militant a interzis femeilor și fetelor educația și munca, nu au mai avut voie să părăsească casa neînsoţite și au fost obligate să îşi acopere întregul corp.

"Inițial le-am permis tuturor să fie prezenți la îndatoririle lor, dar apoi Emiratul Islamic a decis că este necesar ca pentru o perioadă de timp munca femeilor să fie stopată", a spus Nohmani, folosind numele oficial pentru talibani. „Atunci le-am permis doar femeilor de care aveam nevoie, adică pentru slujbele pe care bărbații nu le puteau face, care nu sunt meseria unui bărbat ... De exemplu, există toalete publice din bazare”.

Angajatelor de sex feminin din guvernul orașului Kabul li s-a ordonat să nu se mai întoarcă la serviciu și numai femeile ale căror sarcini nu pot fi îndeplinite de bărbați au voie să vină la muncă. Ordinul, anunțat duminică de primarul din Kabul, Hamdullah Nohmani, subliniază faptul că femeilor li se interzice orice tip de activitate guvernamentală în capitala afgană. Una dintre singurele locuri de muncă pentru femei acceptate de talibani este spălarea toaletelor din bazare, relatează komu.com. Sute de femei rămân astfel fără un loc de muncă, Hamdullah menţionând că sunt 2.930 de persoane care lucrează pentru municipalitate, între care 27% sunt femei.

Citește și:
Reclamă

Teroarea unei judecătoare după eliberarea condamnaţilor din închisori: "Doamne fereşte dacă vor să se răzbune”

Trăgând faldurile rochiei tradiționale de hijab, două surori se joacă şi râd, încercând să atragă atenţia mamei, în timp ce aceasta găteşte ceapă prăjită pe aragaz. Împreună cu sora lor de doar 6 luni, copilele nu conştientizează groaza şi ameninţările cu care se confruntă familia din partea talibanilor, noii conducători ai Afganistanului.

Mama lor, Nabila, este una dintre cele 250 de femei judecătoare cărora li s-a ordonat să nu se mai întoarcă la muncă, în urma instalării unui regim aspru care nu permite femeilor să deţină funcţii profesionale superioare. Interviul cutremurător a fost transmis de CNN, numele Nabila fiind folosit doar pentru a oferi protecţie mamei.

Reclamă

Nabila a mărturisit că se teme de represalii, nu numai de la fundamentalisti, ci și de bărbații pe care i-a băgat cândva în spatele gratiilor. Când au ajuns la putere, talibanii au deschis porțile închisorilor, eliberând mii de criminali condamnați: „Nu ne simţim în siguranţă. Aceiaşi criminali îmi urmăresc propria viaţă, viaţa familiei mele. Doamne fereşte dacă vor să se răzbune”

După preluarea controlului de talibani la mijlocul lunii august, câteva zeci de femei judecătoare au reuşit să fugă din Afganistan, iar cele rămase stau acum ascunse, potrivit judecătoarei Vanessa Ruiz de la Asociația Internațională a Femeilor Judecătoare (IAWJ) din SUA. Toți judecătorii care lucrau sub fostul guvern afgan - bărbați și femei - au fost înlocuiți acum de numiți talibani, au declarat doi judecători pentru CNN.

Ruiz a spus că femeile judecătoare se tem că sexul lor le-ar fi făcut ținte speciale pentru un regim care atribuie o valoare mai mare bărbaților. Multe dintre femeile judecătoare au prezidat cele mai grave cazuri de violență împotriva femeilor, inclusiv violuri, crime și abuzuri domestice.

Reclamă

„Ar fi furiosi pe orice judecător care i-ar fi condamnat, dar faptul că o femeie avea autoritate oficială și ar fi putut judeca un bărbat este deja furia unui cu totul alt ordin”, a spus Ruiz. IAWJ și alte organizații se luptă pentru a găsi un traseu sigur pentru femei, dar spun că au nevoie de mai mult ajutor din partea SUA și a altor națiuni occidentale, înainte de a fi prea târziu pentru a le mai putea salva din calea terorii.

„Nu își pot vedea mama ucisă”

Riscurile pentru femeile judecătoare din Afganistan sunt anterioare preluării ţării de către talibani. În ianuarie, doi judecători ai Curții Supreme au fost împușcați la Kabul de mai mulţi indivizi neidentificaţi, înarmaţi, deşi talibanii au negat atunci orice fel de responsabilitate, relatează Reuters. De atunci, amenințările împotriva femeilor afgane, precum și a persoanelor afiliate la fostul guvern, s-au intensificat.

Reclamă

Săptămâna trecută, Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Michele Bachelet a declarat Consiliului pentru Drepturile Omului că biroul său a auzit „multiple acuzații” la adresa talibanilor care mergeau din ușă în ușă, căutând oficiali guvernamentali specifici și persoane care au cooperat cu Statele Unite. Mai mult, ea a spus că femeile au fost „excluse progresiv din sfera publică” și au avut parte de restricții crescânde în „numeroase sectoare profesionale”.

Nabila a spus că nu a trecut mult timp până a primit amenințări cu moartea: "La o zi sau două după sosirea talibanilor la Kabul, am fost sunată şi ameninţată cu moartea”. Din frică şi-a schimbat toate numerele de telefon, iar acum întreaga familie se mută din casă în casă o dată la câteva zile, pentru a-şi pierde urma.

O altă judecătoare, Bibi, s-a ascuns cu cei trei copii mici de când talibanii au intrat în Kabul.

„Cea mai mare teamă a mea este că copiii mei ... ei nu își pot vedea mama ucisă”, a spus Bibi, care își folosește doar prenumele din motive de siguranță. "Nu dormim bine, nu mâncăm bine. Aşteptăm doar. Am încetat să mai trăim ca fiinţe normale”

Bibi a fost nevoită să îşi părăsească în grabă locul de muncă, atunci când Kabul a fost preluat de talibani şi nu a putut să se întoarcă la birou pentru a strânge toate dosarele şi pentru a lua tot ce include informaţii persoane despre ea, inclusiv fotografia, numărul de telefon şi adresa de domiciliu. Acum se teme că ori talibanii ori foştii prizonieri ar putea să folosească informaţiile pentru a ajunge la ea.

„Au impresia că este dreptul lor să mă găsească, să mă lovească, să mă omoare, acum nu mai au de cine să se teamă”, a spus ea.

Atât Nabila, cât și Bibi și familiile lor încearcă să părăsească Afganistanul cu ajutorul unor organizații, inclusiv IAWJ, dar progresul este unul lent. Ruiz a spus că face tot ce poate, dar resursele lor sunt limitate și a îndemnat țările occidentale să ajute: "Guvernele trebuie să fie mai bune, mai agile, mai generoase, sincer, pentru a primi persoanele aflate în pericol în Afganistan chiar acum", a spus Ruiz. „Trebuie să opriţi birocrația când aveți de-a face cu o urgență, iar noi avem de-a face cu o urgență.”

Ruiz a spus că SUA ar trebui să încerce să ajute aceste femei, deoarece câteva zeci de judecători au trecut printr-un program de educație judiciară finanțat de guvernul SUA. "Asocierea lor cu noi, în multe privințe, le pune în pericol", a spus Ruiz.

SUA declară că au continuat să evacueze americani, afgani și alți cetățeni din Kabul, chiar și după termenul limită din 31 august. Două zboruri de evacuare au părăsit Kabul în ultimele două săptămâni, a declarat marți secretarul de stat Anthony Blinken într-o ședință a comisiei pentru relații externe a Senatului.

"Vom continua să ajutăm americanii - și afganii față de care avem un angajament special, să părăsească Afganistanul dacă vor alege, la fel cum am făcut în alte țări în care am evacuat ambasada noastră", a spus Blinken. "Nu există un termen limită pentru această misiune".

"Talibanii au venit după mine. Eram speriată că mă vor găsi"

Doar câteva zeci de femei judecătoare au reușit să scape până acum din Afganistan.
O judecătoare cu experiență a reuşit să urce într-un avion cu destinaţia spre Polonia, împreună cu întreaga familie, inclusiv opt nepoţi şi nepoate, însă nu a fost o călătorie uşoară.

„Am stat la poarta aeroportului două nopţi, cu foarte mulţi oameni în înghesuială, cu toţi copiii după mine”, a povestit judecătoarea, al cărei nume nu a dorit să fie făcut public pentru a-şi proteja familia încă rămasă în Afganistan. „Cele trei zile şi două nopţi pe care le-am petrecut în aeroportul din Kabul au fost într-adevăr cele mai oribile nopţi idn viaţa mea, dar am trecut peste. Nu am avut o altă speranţă de supravieţuire”

Știa că trebuie să fugă din țară după ce talibanii au încercat să o găsească: „Cinci talibani au venit în zona mea întrebându-mi vecinii despre mine. Când am aflat m-am mutat şi din acea zonă pentru că eram prea speriată că mă vor găsi”.

Pe lângă faptul că se tem pentru familiile lor, femeile suferă şi pentru pierderea profesională, pentru cariera pe care au câştigat-o cu foarte multă muncă. „Acum simt că am pierdut totul. Imaginați-vă că aveți o personalitate, o carieră, respect, o casă, o mașină, o viață, tot și dintr-o dată laşi tot, rămâi doar cu hainele de pe tine şi părăseşti ţara. Cum te-ai simţi?”

„Ne este imposibil să trăim în Afganistan”

Pentru cei blocați în Afganistan, frustrarea și frica cresc cu fiecare zi care trece sub teroarea talibanilor.

„Noi, cei rămași în urmă, ne exprimăm cu toții furia, dezamăgirea”, a spus Bibi. „Am fost lipsiți de dreptul nostru la muncă. Ne este imposibil să trăim în Afganistan”, a adăugat Nabila.

Ruiz din IAWJ a spus că nu vor renunța până când fiecare femeie judecătoare nu va fi în siguranță.
"Nu le vom abandona. Nu le vom uita. Și nu vom lăsa lumea să le ignore. "Nu ne vom opri până când nu vom duce totul la capăt şi fiecare femeie judecătoare care este ameninţată şi care îşi doreşte să plece din Afganistan nu va putea face acest lucru", a spus Ruiz.

În ciuda pericolelor, Nabila este dedicată carierei sale și speră să se întoarcă într-o bună zi în istanţă: „Nu regret tot ce am făcut în domeniul pe care l-am ales și pentru care am studiat mulți ani. Lucrăm de mulți ani pentru a combate violența, opresiunea și nedreptatea și vreau să continui cu munca mea”.

Curajul Nabilei este condus de pasiunea de a proteja femeile cele mai vulnerabile din Afganistan și de a încerca să creeze un viitor mai bun pentru fiicele sale, o generație care se confruntă acum cu o realitate întunecată sub noul regim.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
Protest al femeilor afgane. Acestea spun că vor purta burka dacă talibanii le vor permite fiicelor lor să meargă la școală
Extern• pe 03.09.2021 la 11:44
Protest al femeilor afgane. Acestea spun că vor purta burka dacă talibanii le vor permite fiicelor lor să meargă la școală
Protest al femeilor afgane. Acestea spun că vor purta burka dacă talibanii le vor permite fiicelor lor să meargă la școală
recomandari pe a1.ro
Vlăduța Lupău merge la Paris pentru a-și rezolva problemele de sănătate. Ce declarații a făcut cântăreața
Vlăduța Lupău merge la Paris pentru a-și rezolva problemele de sănătate. Ce declarații a făcut cântăreața
Reclamă
Top știri
Scene bizare la moaştele Sfintei Parascheva. Femeie, dusă de pompieri şi jandarmi la raclă după ce a început să urle din răsputeri
1
Social • ieri la 17:48

Scene bizare la moaştele Sfintei Parascheva. Femeie, dusă de pompieri şi jandarmi la raclă după ce a început să urle din răsputeri

Scene bizare la moaştele Sfintei Parascheva. Femeie, dusă de pompieri şi jandarmi la raclă după ce a început să urle din răsputeri
ANIMAŢIE GRAFICĂ | Filmul accidentului din Rădăuţi în care au murit patru persoane. Maşina s-a răsturnat într-un pârâu
2
Eveniment • ieri la 18:54

ANIMAŢIE GRAFICĂ | Filmul accidentului din Rădăuţi în care au murit patru persoane. Maşina s-a răsturnat într-un pârâu

ANIMAŢIE GRAFICĂ | Filmul accidentului din Rădăuţi în care au murit patru persoane. Maşina s-a răsturnat într-un pârâu
Eugen Teodorovici l-a învins în instanţă de Florin Cîţu: "Un premier infractor, cu tupeu de cămătar, dator în SUA, executat silit în țară"
3
Politic • ieri la 21:55

Eugen Teodorovici l-a învins în instanţă de Florin Cîţu: "Un premier infractor, cu tupeu de cămătar, dator în SUA, executat silit în țară"

Eugen Teodorovici l-a învins în instanţă de Florin Cîţu: "Un premier infractor, cu tupeu de cămătar, dator în SUA, executat silit în țară"
Imaginea durerii: Două fetiţe de patru și șase ani, care aveau la ele doar o foaie cu o adresă, au fost găsite rătăcind lângă granița americană
4
Mapamond • la 07:37

Imaginea durerii: Două fetiţe de patru și șase ani, care aveau la ele doar o foaie cu o adresă, au fost găsite rătăcind lângă granița americană

Imaginea durerii: Două fetiţe de patru și șase ani, care aveau la ele doar o foaie cu o adresă, au fost găsite rătăcind lângă granița americană
Lacrimi de durere pentru Dănuţ, un poliţist din Dâmboviţa care a fost răpus de cancer la doar 44 de ani. Acasă îl aştepta o fetiţă de 9 ani
5
Eveniment • ieri la 16:26

Lacrimi de durere pentru Dănuţ, un poliţist din Dâmboviţa care a fost răpus de cancer la doar 44 de ani. Acasă îl aştepta o fetiţă de 9 ani

Lacrimi de durere pentru Dănuţ, un poliţist din Dâmboviţa care a fost răpus de cancer la doar 44 de ani. Acasă îl aştepta o fetiţă de 9 ani
RECOMANDĂRI
"Pe cheltuiala noastră". Primii proprietari care şi-au demolat construcţiile ilegale, în sectorul 1. Alte zeci de clădiri sunt pe lista neagră a Primăriei
Social • la 20:49
Video

"Pe cheltuiala noastră". Primii proprietari care şi-au demolat construcţiile ilegale, în sectorul 1. Alte zeci de clădiri sunt pe lista neagră a Primăriei

A început demolarea construcţiilor ilegale din Sectorul 1 al Capitalei. Primăria a obţinut în instanţă dreptul de a dărâma...

"Pe cheltuiala noastră". Primii proprietari care şi-au demolat construcţiile ilegale, în sectorul 1. Alte zeci de clădiri sunt pe lista neagră a Primăriei
Cea mai neagră săptămână de la începerea pandemiei: Peste 2.000 de români au murit de Covid. Dramele din spatele cifrelor
Eveniment • la 20:06
Video

Cea mai neagră săptămână de la începerea pandemiei: Peste 2.000 de români au murit de Covid. Dramele din spatele cifrelor

Cea mai neagră săptămână de la începerea pandemiei: Peste 2.000 de români au murit de Covid. Dramele din spatele cifrelor
Optimismul lui Florin Cîţu, contrazis de specialişti şi realitate. Economist: România nu a parcurs nici în timpul marei crizei o perioadă economică atât de dificilă
Politic • la 20:57
Video

Optimismul lui Florin Cîţu, contrazis de specialişti şi realitate. Economist: România nu a parcurs nici în timpul marei crizei o perioadă economică atât de dificilă

Optimismul lui Florin Cîţu, contrazis de specialişti şi realitate. Economist: România nu a parcurs nici în timpul marei crizei o perioadă economică atât de dificilă
Investiţie de milioane de lei, dusă pe apa sâmbetei. Celebrele vaporaşe de pe Bega au ajuns să fie folosite mai mult de decor şi îneacă bugetul local
Social • la 21:10
Video

Investiţie de milioane de lei, dusă pe apa sâmbetei. Celebrele vaporaşe de pe Bega au ajuns să fie folosite mai mult de decor şi îneacă bugetul local

Investiţie de milioane de lei, dusă pe apa sâmbetei. Celebrele vaporaşe de pe Bega au ajuns să fie folosite mai mult de decor şi îneacă bugetul local
PARTENERI
Anamaria Prodan, despre Reghecampf, iubita acestuia și sarcină! Reacție furibundă în miez de noapte! Atac fără precedent!
spynews.ro
Anamaria Prodan, despre Reghecampf, iubita acestuia și sarcină! Reacție furibundă în miez de noapte! Atac fără precedent!
Ce mai rămâne din medici la finalul unei zile într-un spital COVID
libertatea.ro
Ce mai rămâne din medici la finalul unei zile într-un spital COVID
Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”
bzi.ro
Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”
Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România. Ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila a făcut anunţul
bzi.ro
Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România. Ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila a făcut anunţul
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Mihai visa să ajungă preot, dar a murit spânzurat. Mama îndurerată: „Vecinul a zis că ne omoară pe amândoi”
gandul.ro
Mihai visa să ajungă preot, dar a murit spânzurat. Mama îndurerată: „Vecinul a zis că ne omoară pe amândoi”
FOTO. Cum arată gravida Roxana Vancea în costum de baie, în luna a 8-a de sarcină!
prosport.ro
FOTO. Cum arată gravida Roxana Vancea în costum de baie, în luna a 8-a de sarcină!
Românii, în fața unei ierni cumplite. Orașele au rămas fără bani pentru încălzirea centralizată
Ziare.com
Românii, în fața unei ierni cumplite. Orașele au rămas fără bani pentru încălzirea centralizată
Anamaria Prodan și-a ales cel mai temut avocat pentru divort. E cunoscut pentru că a golit contul unui milionar la partaj
redactia.ro
Anamaria Prodan și-a ales cel mai temut avocat pentru divort. E cunoscut pentru că a golit contul unui milionar la partaj
Cât de mult se potrivesc Ozge Yagiz și Gokberk Demirci din punct de vedere astrologic. Ce spune horoscopul despre compatibilitatea dintre cei doi
tvhappy.ro
Cât de mult se potrivesc Ozge Yagiz și Gokberk Demirci din punct de vedere astrologic. Ce spune horoscopul despre compatibilitatea dintre cei doi
Ce spune un iranian despre România. Toți i-au zis: „Nu te duce la București! Sunt oameni săraci„
GSP
Ce spune un iranian despre România. Toți i-au zis: „Nu te duce la București! Sunt oameni săraci„
RAR avertizează: Nu se poate iarna cu cauciucuri all season! Vor fi sancțiuni grele
money.ro
RAR avertizează: Nu se poate iarna cu cauciucuri all season! Vor fi sancțiuni grele
Cătălin Moroșanu, reacție nervoasă după ce polițiștii l-au lăsat fără permis. „Mă duc la Mănăstirea Bârsana, să fac un pomelnic pentru ei!”
as.ro
Cătălin Moroșanu, reacție nervoasă după ce polițiștii l-au lăsat fără permis. „Mă duc la Mănăstirea Bârsana, să fac un pomelnic pentru ei!”
Anamaria Prodan, declarații fără precedent despre femeia care ar aștepta un copil cu Laurențiu Reghecampf. „Nu bat femeile din oraș!”. Mesaj dur pentru soțul ei!
as.ro
Anamaria Prodan, declarații fără precedent despre femeia care ar aștepta un copil cu Laurențiu Reghecampf. „Nu bat femeile din oraș!”. Mesaj dur pentru soțul ei!
Imaginea nud ascunsă într-unul din cele mai faimoase tablouri din lume. Cum arată pictura căutată de peste 100 de ani
UseIT
Imaginea nud ascunsă într-unul din cele mai faimoase tablouri din lume. Cum arată pictura căutată de peste 100 de ani
BIANCA IACOB

Dupa noi, gunoiul

O campanie de
Bianca Iacob
De patru ani, într-o pădure din România stă ascunsă o bombă ecologică. A otrăvit totul în jur şi a ajuns la fântânile oamenilor
După noi, gunoiul • pe 14.10 la 20:01
Video

De patru ani, într-o pădure din România stă ascunsă o bombă ecologică. A otrăvit totul în jur şi a ajuns la fântânile oamenilor

România are un muzeu al poluării ascuns de patru ani într-o pădure din Vâlcea. O groapă de gunoi uitată de autorităţi, din...

De patru ani, într-o pădure din România stă ascunsă o bombă ecologică. A otrăvit totul în jur şi a ajuns la fântânile oamenilor
Un sat cu 3.000 de locuitori dă o lecţie României despre reciclare. Totul a început după ce primarul, în funcție de un deceniu, a făcut educaţie din poartă în poartă
După noi, gunoiul • pe 07.10 la 19:55
Exclusiv

Un sat cu 3.000 de locuitori dă o lecţie României despre reciclare. Totul a început după ce primarul, în funcție de un deceniu, a făcut educaţie din poartă în poartă

Un sat cu 3.000 de locuitori dă o lecţie României despre reciclare. Totul a început după ce primarul, în funcție de un deceniu, a făcut educaţie din poartă în poartă
Ministrul Mediului, critici dure la adresa Gărzii de Mediu după dezvăluirile Observator. Reacţia lui Tanczos Barna: "Să-i conducem frumos afară din apele teritoriale ale României"
După noi, gunoiul • pe 05.10 la 16:28

Ministrul Mediului, critici dure la adresa Gărzii de Mediu după dezvăluirile Observator. Reacţia lui Tanczos Barna: "Să-i conducem frumos afară din apele teritoriale ale României"

Ministrul Mediului, critici dure la adresa Gărzii de Mediu după dezvăluirile Observator. Reacţia lui Tanczos Barna: "Să-i conducem frumos afară din apele teritoriale ale României"
După noi, gunoiul. Străinii ne trimit gunoaie, iar noul şef al Gărzii de Mediu îşi dă aprobarea. Deşeurile ajung chiar şi din ţările africane
După noi, gunoiul • pe 30.09 la 19:41
Video

După noi, gunoiul. Străinii ne trimit gunoaie, iar noul şef al Gărzii de Mediu îşi dă aprobarea. Deşeurile ajung chiar şi din ţările africane

După noi, gunoiul. Străinii ne trimit gunoaie, iar noul şef al Gărzii de Mediu îşi dă aprobarea. Deşeurile ajung chiar şi din ţările africane
Vezi toate stirile
CITEȘTE PE A1.ro
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
Gabriela Prisăcariu a publicat un filmuleț în care se vede chipul micuțului ei și al lui Dani Oțil.Cât de drăgălaș este Luca Tiago
Gabriela Prisăcariu a publicat un filmuleț în care se vede chipul micuțului ei și al lui Dani Oțil.Cât de drăgălaș este Luca Tiago
Observator de bine
Greta Gavrilă
Observator de bine • ieri la 20:32
Video

Observator de bine, 15 octombrie 2021. Nokia a relansat telefonul 6310

Observator de bine, 15 octombrie 2021, prezentat de Greta Gavrilă.

Observator de bine, 15 octombrie 2021. Nokia a relansat telefonul 6310
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 14.10 la 21:06
Video

Observator de bine, 14 octombrie 2021. Românul Patric Iluţ a ajuns pe locul doi în clasamentul mondial al skaterilor

Observator de bine, 14 octombrie 2021. Românul Patric Iluţ a ajuns pe locul doi în clasamentul mondial al skaterilor
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 13.10 la 20:29
Video

Observator de bine, 13 octombrie 2021. Românul erou din Nisa a primit un apartament şi un loc de muncă

Observator de bine, 13 octombrie 2021. Românul erou din Nisa a primit un apartament şi un loc de muncă