Antena Meniu Search
x

Spania, luată cu asalt de migranţii ilegali. Numărul acestora a crescut cu 88% de la începutul anului

Numărul de migranţi ilegali sosiţi în Spania de la începutul acestui an a crescut cu 88,1% în raport cu 2016, a declarat marţi ministrul spaniol de interne, Juan Ignacio Zoido, informează AFP.

Numărul de migranţi ilegali sosiţi în Spania de la începutul acestui an a crescut cu 88,1% în raport cu 2016, a declarat marţi ministrul spaniol de interne, Juan Ignacio Zoido, informează AFP.

Până în 11 septembrie, 15.473 de migranţi au intrat ilegal în Spania, dintre care 11.162 pe cale maritimă şi 4.311 pe cale terestră, a precizat ministrul în faţa unei comisii parlamentare.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a atenţionat în august că Spania ar putea depăşi din acest an Grecia şi să devină a doua poartă de intrare pe mare în UE pentru imigraţia ilegală.

Potrivit OIM, de la începutul lui 2017 până în 9 septembrie circa 18.500 de migranţi au ajuns pe coastele greceşti. Italia rămâne de departe prima poartă de intrare în UE, cu circa 100.000 de sosiţi.

Pe acelaşi subiect

Juan Ignacio Zoido a declarat de asemenea că circa 8.956 de migranţi originari din Africa subsahariană au încercat să traverseze ilegal bariera ce separă Marocul de enclava spaniolă Ceuta, comparativ cu numai 613 în aceeaşi perioadă în 2016. Dintre aceştia, în jur de 1.000, în special camerunezi şi guineeni, au reuşit să treacă.

Ministrul a explicat 'puternica presiune a migranţilor' asupra enclavelor Ceuta şi Melilla prin numărul tot mai mare de migranţi în nordul Marocului, aceştia evitând Libia, devenită prea periculoasă.

Dublul gard de protecţie de la Ceuta, construit în 1999 şi supraînălţat de la trei la şase metri în 2005, 'nu-şi mai îndeplineşte scopul pentru care a fost construit', a recunoscut Juan Ignacio Zoido.

Guvernul spaniol intenţionează să investească în 2018 în jur de 12 milioane de euro pentru a renova şi întări acest gard, lung de 8,4 kilometri.

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Spania, luată cu asalt de migranţii ilegali. Numărul acestora a crescut cu 88% de la începutul anului