Antena Meniu Search
x

Special! Machiaj ca în ”1001 de nopți”

Machiajul oriental este foarte accentuat și colorat, iar ochii trebuie puși cel mai bine în evidență

Vezi și

Machiajul oriental este foarte accentuat și colorat, iar ochii trebuie puși cel mai bine în evidență

După ce v-aţi aranjat faţa cu fond de ten şi pudră, aplicaţi un primer pe pleoapele superioare. Daţi-l într-un strat consistent, dacă vreţi ca machiajul ochilor să reziste. Luaţi un tuş gel şi trasaţi o linie subţire de-a lungul orbitei. Executaţi o codiţă. Trasaţi o linie de la colţul ochilor spre codiţă. Difuzaţi linia de tuş cu o pensulă. Nu vă grăbiţi, pentru că orice mişcare greşită înseamnă demachiere şi repetare.

Cu un fard negru, acoperiţi linia iniţială de tuş. La fel, nu vă grăbiţi. Nu daţi din prima o cantitate mare de fard. Accentuaţi treptat. Difuzaţi din nou, cu ajutorul unei pensule curate. Deasupra fardului negru, aplicaţi un portocaliu stins. Coloraţi colţul exterior al pleoapelor superioare cu un albastru metalizat. Continuaţi cu un portocaliu-metalizat, pe care îl aplicaţi tot prin presare.

Colţul interior al ochilor îl luminaţi cu un fard cât mai deschis la culoare. Desigur, tot metalizat. Trasaţi o linie de tuş negru de la colţul interior la colţul exterior al pleoapelor superioare, dar nu o îngroşaţi foarte tare. Aplicaţi tuşul şi în interiorul pleoapelor inferioare.

Reveniţi la fardul deschis la culoare pe care îl aplicaţi sub aripa colorată pe care o deţineţi la colţul fiecărui ochi. Trasaţi o a doua codiţă cu tuş negru, de această dată foarte-foarte subţire. Difuzaţi-o şi uniţi-o cu linia de tuş dată pe pleoapele inferioare. Difuzaţi încă o dată, de această dată cu o pensulă pufoasă.

Acum puneţi-vă gene false. Şi sus, şi jos. Machiajul ochilor în stil de poveste este gata. Nu mai rămâne decât să vă aplicaţi pe obraji un blush în culoarea piersicii.

Şi să iluminaţi zona de deasupra pomeţilor. Daţi şi deasupra buzei superioare, pe nas şi în mijlocul frunţii. Merge puţin şi pe bărbie. Încheiaţi machiajul cu un ruj roz-nude.

Acesta este machiajul de Şeherezadă. Poate fi purtat doar la un bal mascat sau la o şedinţă foto. În niciun caz nu este un machiaj de zi cu zi. Nici măcar de club.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Special! Machiaj ca în ”1001 de nopți”