Antena Meniu Search
x

Special! Românul care aleargă mai mult decât doarme

Pentru Andrei Nana, alergatul este la fel de natural ca respiratul. Parcurge, zilnic, zeci de kilometri. De fapt, petrece mai mult timp alergând decât o face dormind.

Vezi și

Pentru Andrei Nana, alergatul este la fel de natural ca respiratul. Parcurge, zilnic, zeci de kilometri. De fapt, petrece mai mult timp alergând decât o face dormind.

În viaţă cu toţi alergăm! Unii aleargă după faimă, alţii după bani. Dar mai există o categorie. Acei oameni care aleargă pentru a uita de durere. Cei pentru care fuga, în mod paradoxal, este cea care îi ţine în loc. Este şi povestea unui român stabilit de mulţi ani peste Ocean, în Ţara tuturor posibilităţilor. Numele lui este Andrei Nana.

Povestea vieţii sale este demnă de un scenariu de film. A lucrat ca avocat până la atentantele din 11 septebrie. Câţiva prieteni de-ai săi au murit în acea tragedie, aşa că Andrei a simţit că e de datoria lui să se înroleze. După ce a luptat în Irak, credea că şi-a găsit liniştea. Însă adevărata aventură a vieţii lui abia începea

Astăzi, este unul dintre cei mai cunoscuţi ultramartonişti ai lumii. A participat la peste 20 de astfel de competiţii, iar în ultimii trei ani a luat startul Spartatlonului, cea mai dură cursă de acest fel din lume. Însă, până acum şase ani, alergatul nu făcea parte din pasiunile lui. A început să alerge după ce femeia alături de care credea că-şi va petrece restul vieţii l-a părăsit.

A alergat atunci 20 de kilometri. La finalul cursei, corpul refuza să mai funcţioneze. Însă, în mintea lui Andrei, totul avea sens. Şi nu s-a mai oprit din alergat.

Deşi poate suna bizar, nu ultramaratoanele au fost cele mai intense momente ale vieţii sale. Ci perioada în care, ca militar al Statelor Unite, a participat la războiul din Irak.

Pe actuala lui soţie, Andrei a cunoscut-o tot la un ultramaraton.

Când nu se pregăteşte pentru următoarea competiţie, Andrei lucrează ca avocat în statul american Florida.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Special! Românul care aleargă mai mult decât doarme