Specialiştii se tem că valul doi al pandemiei de coronavirus a început deja
Al doilea val al pandemiei de Covid-19, anticipat de mulţi experţi, e posibil să fi început deja. În ultimele 24 de ore au fost consemnate, în toată lumea, peste 284.000 de noi cazuri de contaminare, cel mai mare număr zilnic de până acum.
- Norvegia va impune carantina obligatorie pentru cei ce vin din Spania.
- Şi francezii sunt îndemnaţi să evite deplasările în Catalonia.
Creşteri puternice se înregistrează în Statele Unite, Brazilia, India şi Africa de Sud. Dar şi în Europa apar mereu noi focare, iar în unele locuri restricţiile sunt din nou puse în aplicare.
Spania s-ar confrunta deja cu al doilea val de contaminări cu noul coronavirus, afirmă reprezentanţii ministerului sănătăţii.
În mai multe localităţi şi districte s-a revenit la carantină sau la alte restricţii. La Zaragoza sunt din nou interzise adunările de peste 10 persoane iar în Catalonia discotecile şi saloanele de dans, abia redeschise, au fost închise.
Margareta Del Val, virolog: În unele cazuri, acest al doilea val pare de trei - patru ori mai puternic decât primul.
- NYT: Amazon vrea să cumpere TikTok. Oferta de ultim moment, trimisă printr-o scrisoare lui JD Vance
- Primul pas al administraţiei Trump în anexarea Groenlandei: oficialii estimează preţul insulei
- Româncă premiată de Departamentul de Stat din SUA pentru curaj. Melania Trump: "Georgiana exemplifică iubirea în...
- Trump și-ar fi anunțat echipa că Elon Musk va pleca de la Casa Albă în curând
- Moartea lui Val Kilmer. Cum a ajuns să joace ultimul său rol în noul "Top Gun", deși și-a pierdut vocea
Norvegia va impune carantina obligatorie pentru cei ce vin din Spania. Şi francezii sunt îndemnaţi să evite deplasările în Catalonia.
Jean Castex: Recomandăm cu tărie cetăţenilor francezi să nu plece (în Catalonia), cât timp situaţia sanitară nu se ameliorează.
Criticat sever pentru reacţia guvernului la pandemie, premierul britanic Boris Johnson recunoaşte acum că unele decizii puteau fi diferite.
Boris Johnson: A fost ceva nou, pe care nu l-am înţeles cum am fi vrut, în primele săptămâni şi luni.
Epicentrul crizei continuă să fie Statele Unite, unde numărul deceselor se apropie de 150.000. La Detroit, 13 călugăriţe din aceeaşi mânăstire au fost răpuse de virus.
Iar un spital din Texas, care iniţial nu înregistra niciun caz de infectare, se vede acum obligat să trimită acasă pacienţii cu şanse mici de supravieţuire pentru că nu mai are loc să-i trateze.
O ştire mai încurajatoare vine din Pakistan: un localnic în vârstă de 103 de ani s-a vindecat de Covid-19, după câteva săptămâni de internare. Centenarul poate reveni acasă, unde-l aşteaptă cea de-a cincea soţie a sa.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰