Antena Meniu Search
x

Specialiştii se tem că valul doi al pandemiei de coronavirus a început deja

Al doilea val al pandemiei de Covid-19, anticipat de mulţi experţi, e posibil să fi început deja. În ultimele 24 de ore au fost consemnate, în toată lumea, peste 284.000 de noi cazuri de contaminare, cel mai mare număr zilnic de până acum.

de Redactia Observator

la 25.07.2020, 11:16

Vezi și
  • Norvegia va impune carantina obligatorie pentru cei ce vin din Spania.
  • Şi francezii sunt îndemnaţi să evite deplasările în Catalonia. 

Creşteri puternice se înregistrează în Statele Unite, Brazilia, India şi Africa de Sud. Dar şi în Europa apar mereu noi focare, iar în unele locuri restricţiile sunt din nou puse în aplicare. 

Spania s-ar confrunta deja cu al doilea val de contaminări cu noul coronavirus, afirmă reprezentanţii ministerului sănătăţii.

În mai multe localităţi şi districte s-a revenit la carantină sau la alte restricţii. La Zaragoza sunt din nou interzise adunările de peste 10 persoane iar în Catalonia discotecile şi saloanele de dans, abia redeschise, au fost închise. 

Margareta Del Val, virolog: În unele cazuri, acest al doilea val pare de trei - patru ori mai puternic decât primul.

Norvegia va impune carantina obligatorie pentru cei ce vin din Spania. Şi francezii sunt îndemnaţi să evite deplasările în Catalonia. 

Jean Castex: Recomandăm cu tărie cetăţenilor francezi să nu plece (în Catalonia), cât timp situaţia sanitară nu se ameliorează. 

Criticat sever pentru reacţia guvernului la pandemie, premierul britanic Boris Johnson recunoaşte acum că unele decizii puteau fi diferite. 

Boris Johnson: A fost ceva nou, pe care nu l-am înţeles cum am fi vrut, în primele săptămâni şi luni. 

Epicentrul crizei continuă să fie Statele Unite, unde numărul deceselor se apropie de 150.000. La Detroit, 13 călugăriţe din aceeaşi mânăstire au fost răpuse de virus.

Iar un spital din Texas, care iniţial nu înregistra niciun caz de infectare, se vede acum obligat să trimită acasă pacienţii cu şanse mici de supravieţuire pentru că nu mai are loc să-i trateze.

O ştire mai încurajatoare vine din Pakistan: un localnic în vârstă de 103 de ani s-a vindecat de Covid-19, după câteva săptămâni de internare. Centenarul poate reveni acasă, unde-l aşteaptă cea de-a cincea soţie a sa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Specialiştii se tem că valul doi al pandemiei de coronavirus a început deja